Avatar uživatele
zij.kedluben

Trpím intolerancí na něco v pivu, ale plzeň mi nevadí. Co by to mohlo být?

Zdravim, poslední rok mě trápí intolerance na pivo – osypu se, svědí mě vše, jsem dehydratovaný, bolí mě hlava a jsem unavený. Každopádně Plzen mohu úplně v pohodě pít.

Věděl by někdo, čím by to mohlo být, co v plzni neni a v ostatních pivech je?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Ametyst před 462 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Je pravdou, že má jednu z nejnižších kyselostí a je dobré na zažívání. Možná má i jiné kladné účinky. 😄
„Je pravda, že pivo je dobré na zažívání, protože je zásadité?
Principiálně, žádné pivo nemůže být zásadité. Všechna piva mají pH v rozmezí 4,1–4,9. Plzeňské pivo má ale jednu z nejnižších kyselostí a zároveň vysoký obsah hořčin, podporujících vylučování žluči. A právě díky těmto dvěma skutečnostem může pomáhat při překyselení žaludku po těžkých jídlech.“
https://www.praz­droj.cz/1608-petr-havl-ek-doporu-uje-zam-it-se-na-nutri-n-hodnoty-a-pou-it-suroviny

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elkon

To bude tím, že tvůj žaludek rozezná patoky od pořádného piva. A tělo pak reaguje. Také nepiju jiné pivo než Pilsner Urquell.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

Může to být v rozdílné síle piva: dvanáctka není totéž co kyselá desítka s vysokým obsahem purinu. Co zahrnuje výraz “ostatní piva” nemusí být totéž: co zkusit speciály nebo černé pivo, ať víme víc?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Možná máte jistou intoleranci. Trpět nemusíte. 😉
Taková prkotina Vás trápit nemusí. Není nic snazšího, než přestat konzumovat pivo.
Pokud se ho neumíte vzdát, budete si kupovat Plzeň a můžete zkusit Radegast.
Pivo, které nemá 12°je vždy, pro člověka nebezpečný/nezdravý patok. I z tohoto důvodu se 7°léta nevyrábí.
Může jít o použitou vodu, chmel, slad, přísady, čistotu během výroby a transportu. Plastové láhve jsou také k ničemu…. Prostě je tam někde, něco, co vašemu střevu vadí.
MOŽNÁ ZA TO MŮŽE HISTAMIN
„Pokud se histaminová intolerance potvrdí, je nutné se vyhnout určitým potravinám. Histamin se ve vyšším množství vyskytuje ve fermentovaných potravinách, jako je kysané zelí, zrající sýry, salámy a další masné výrobky, víno, pivo či jiné alkoholické nápoje.“
https://www.pro­zeny.cz/clanek/nic-vam-nenasli-a-presto-mate-alergii-muze-za-to-histamin-62437
https://vegmar­t.cz/histamino­va-intolerance-jak-znizit-histamin-v-tele

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek