Avatar uživatele
Zlatý

Fritéza - jak na to?

Před chvílí jsem dal do fritézy (rozpálený olej) rybí filé. Jééé, co to začalo dělat no hrůza. Hrnečku vař. Olej začal bublat a začalo to přetékat.
Hladina oleje trošku pod ryskou. Jak tam mám dát to filé, aby to nedělalo?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Pokud olej bublá, zvedněte koš, pak opět krátce ponořte (případně opakovaně), až se odpaří led a voda na povrchu filé. Pak je vše OK.

Zdroj: zkušenost s fritováním

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Filé obsahovalo hodně vody,proto rozpálený olej prská.Před smažením je třeba rybu zbavit co nevětšího množství vody/ledu/


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud Miroslave smažím hranolky,květák atd ve fritéze, vždy dám do ní špetku soli.Tím že se tam dá tá špetka soli přestane to prskat a bublat.Zřejmě jste dal to rybí filé do velmi rozpáleného oleje a proto se vám tohle přihodilo.Pokud ještě smažím tak vždy na začátku po chvílce dám do oleje špetku strouhanky takto vždy poznám když strouhanka se začne smažit že je olej připraven ke smažení.


Avatar uživatele
Stříbrný

Nezmzrazené ,suché,bez vody.Olej nemusí bublat,jak je horký.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 879
Zlatý annas 775
Zlatý marci1 504
Zlatý iceT 502
Zlatý gecco 446
Zlatý briketka10 434
Zlatý quentos 414
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 354

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.