Avatar uživatele
Zlatý

Dáváte si do kávy ohřáté mléko?

Nebo studené či jen odražené? Tedy pokud pijete kávu s mlékem. To pro ty, kteří by chtěli odpovídat, že pijí kávu zásadně černou, tak nemusí:-)
Doplňuji:
Teď jsou k mání různé druy napěňovačů mléka. Lijete si mléko jen tak nebo si ho pěníte? Napěňovač za 2500 mi připadá celkem dost.

Conchus - občas si rozpustnou kávu zaliju pouze mlékem místo vody :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

já si do kávy dávám studenou vodu pro schlazení
u sestry mléko z lednice pro totéž, horká by mi
nechutnala :)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

já už čet "do krávy" a divil jsem se... asi mám už dneska dost

jenom studené, a stejně jen symbolickou kapku, takže by jeho teplotu sotva ovlivnila
Doplňuji:
kdybych si tu svoji symbolickou kapku napěnil, asi by to nebylo znát už vůbec :{D>


Avatar uživatele
Stříbrný

Studené mléko z lednice asi na 2 prsty, jednak to zmírní trochu účinek kofeinu (to je pěkný "protiřek", ale dělám si silnější kafe, slabé mi nechutná) a jednak můžu po tomto zchlazení kafe pít ihned, protože nesnáším nic horkého. Většinou piji velký hrnek jen po probuzení, nejsem vychutnávač "odpolední kávičky".


Avatar uživatele
Stříbrný

Nejsem moc kafař ale myšlenka dát si do kafe ohřáté mléko mne tak ohromila, že to hned ráno budu muset zkusit. Pro takové úlety přímo žiju. Vždycky, když sem si uvařil kafe, chtěl sem ho pít hned, ale proto že bylo horké, musel sem to přebít mlékem z lednice... ale na experiment s ohřátým mlékem si tedy počkám a už teď z toho bohužel neusnu:)


Avatar uživatele
Stříbrný

Dávám si trochu studeného,abych mohl kávu hned pít.


Avatar uživatele
Pokročilý

Ano, do kávy si dávám mléko, ale studené. Někdy si dám do kávy místo mléka studenou smetanu.


Avatar uživatele
Bronzový

Teplé ne, dávám tak na prst studeného plnotučného mléka cca 2-3 minuty po zalití. Ale teplé může být zajímavé, zkusím to :)


Avatar uživatele
Bronzový

Ovšem nejlepší je zavařit kávu resp. i čaj přímo do vařícího mléka (cafe i late, resp. švédský čaj). Obé jsem pil a je to dobré, ale kaloricky náročné.


Avatar uživatele
Stříbrný

piju asi 5 káv denně, takže nemám čas, aby mi 2 hodiny chladlo a další 2 hodiny z něj usrkávat. Zalívám jej výhradně polotučným mlékem z ledničky, plnotučné jej hodně zahustí a nemůžu si v něm v případě chuti máčet pečivo, sušenky, piškoty, ...
O napěňovávačích jsem slyšel pouze do kvalitních restauracích, dle mého si doma stačí vzít do ruky klasický ruční šlehák, ale to by nesměl být člověk líný :)


Avatar uživatele

Na kávu s napěněným mlékem a na specialitky si chodím do restaurace nebo do kavárny (alespoň se mám na co těšit). Doma si dávám do kávy buď sušenou smetánku, Tatra mléko, nebo mléko z lednice. Podle toho, jak rychle potřebuji kávu vypít, je velký obsah mléka v kávě. Maximum mléka je 1/3. Když se mi nahlásí na návštěvu kamarádky nebo potomci, tak vařím vlastní speciality, a ty pro změnu zase nedostanou ani v kavárně, ani v restauraci.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.