Avatar uživatele
Pokročilý

Z čeho se dělá chlebový kvásek?

Z čeho se dělá chlebový kvásek?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Rozpis na 1 větší bochník: 450 g žitné mouky chlebové, 550 g pšeničné mouky hladké, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 50 g domácího kvásku, 20 g droždí, špetka cukru, 1 tableta celaskonu, voda

Postup: Smícháme mouky s kmínem, utvoříme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme špetkou cukru, rozředíme a droždí necháme zmnožit. Přidáme kvásek, sůl a rozpuštěný celaskon a s moukou a další vodou zpracováváme na těsto. Musí být vláčné a pružné. Hněteme je rukama nebo elektrickým hnětačem, aby se nelepilo. Bochánek přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Když zvětší objem o polovinu, necháme jej ještě asi 45 minut kynout na chladnějším místě. Předehřejeme troubu a dáme péci chléb na moukou posypaném plechu asi 15 minut při nejvyšší teplotě, pak snížíme na 160 st
a zvolna dopékáme. Občas zastříkneme vodou. Propečení kontrolujeme po 45 minutách vpichem špejle. Na závěr teplotu opět zvýšíme na 200 st. Upečený chléb potřeme vodou a necháme vychladnout

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Rozmoč starý chleba a plivni do něho ono to pak skvasí a máš hotovo.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Registrovaný

maxipes

Chlebový kvásek má jednoduchý postup, podívejte se například na tento recept: http://chlebarecepty.cz/… . Nic složitého to opravdu není.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2805
Zlatý quentos 1343
Zlatý mosoj 1311
Zlatý Drap 985
Zlatý hanulka11 627
Zlatý led 614
Zlatý gecco 589
Zlatý marci1 549
Zlatý Lamalam 510
Zlatý arygnoc 507

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.