Avatar uživatele
Bronzový

Vaříte ještě takové ty levné (předvýplatové) jídla?

Pokud ano, jaké?

Já jsem dneska dlělala brambory s kyškou a s dočerna osmaženou cibulkou, no všem to doma chutná:-)) Předhánějí se, kdo dostane té cibule více:-))

Byla u nás zrovna sousedka co si zabouchla dveře a čekala na svého manžela, a ušklíbla se, že to naposledy jedla před revolucí:-)))

Byla jsem docela v šoku, to dnes už lidé vaří jen speciality?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Já to jako předvýplatová jídla nevidím. To Tvoje miluji. Dělám klidně v neděli bramborové placky a když někdo přijde, tak si je strašně rád dá. A i jiná "nízkonákladová" jídla, na která mám zrovna chuť a náladu. :-))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Vařím - a podobně jako u tebe doma, se po tom mohou jedlíci ´utlouct´...
;-)
Všichni jsme ´přejezení´ steaků a lososů a mořských potvor - po kterých jsme se mohli utlouct po revoluci - protože do té doby to tu prostě nebylo...
Dneska, když má přijít návštěva, se dotazuju, jestli chtějí navařit nějakou ´specialitku´ a nebo ´českou´ kuchyni a nebo klasiku ´z dětství´...
Ze třetího vyhrávají třeba bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím, brambory na loupačku s podmáslím, bramboráky, česnekové brambory (pečené v troubě)...
Akorát je fakt, že pro ´pánskou společnost´ furt dělám ty stejky... Ale tam je důležitější ten chlapský pokec u ohně (souhlasné mlčení)...
;-)


Avatar uživatele
Pokročilý

At se uskliba jak chce, nevi co je dobre :-) taky varime "predvyplatove" topinky, zapecene nudle apod.
Doplňuji:
Jeste me napadly chleby ve vajcu a taky knedlik s vajcem (knedlik na kosticky opect na panvi a zalit vajcem)..
Kazdopadne to nedelime doma na predvyplatove a povyplatove jidla :-) proste varim v ramci moznosti ale nesnasim vyhazovani jidla, naposledy jsem vyhodila s tezkym srdcem pul rohlika bo ho chytla plisen..ale jako vyhazovani jidla jen tak ze uz je den po min.trvanlivosti apod.to v zadnem pripade. Zuzitkuju snad vse, takze plytvani se u nas nekona. A jak pisou ostatni - ty klasicke jidla jsou nejlepsi (brplacky, knedliky s uzenym...)


Avatar uživatele
Bronzový

Určitě tato jídla neškatulte a dělejte si na co máte chuť a nebo je pro vás v danou chvíli to nejlepší.
Gecco: Ty návštěvy u Vás musí být velice inspirativní ( samozřejmě v dobrém ).


Avatar uživatele
Zlatý

Topinka, bramborák, nebo dokonce chleba potřený pikantní hořčicí není pro mně předdůchodová strava ale pochoutka !! To samé zapečené brambory, které kolem masa jenom prošly atd. atd.


Avatar uživatele
Stříbrný

Samozřejmě, že vařím.:-) Dělám zelné placky, palačinky s levnou marmeládou, chlebovou polévku ze zbytků chleba (patičky a malé krajíčky chleba dávám do mrazáku a když je jich dost, vařím, přidám jen zakysanou smetanu a pár brambor), fazolky na zakysané smetaně jen s vejci a s bramborem, nebo "lepenici" t.j. rozšťouchané brambory s kysaným zelím a přidám drobet osmažené slaniny s cibulí atd. Vždyť to jsou ňamky! Proč se za to stydět?:-)
Doplňuji:
Jo a co smaženka, jen vejce trochu zahuštěné strouhankou osmažit, dát na chleba, potřít trochu hořčicí, poklást kouskem sterilované okurky a cibule? Nebo rozmíchat vejce, obalit v tom chleba a osmažit, pak nakapat kečup a úplně stačí:-)


Avatar uživatele
Bronzový

Znám jednoho staršího pána, podnikatele kterému se daří, žije ale pořád na vesnici, jezdí obyčejnou škodovkou, skoro všechny zisky vráží do skupování lesů a půdy a nedávno mj. prohodil, že na večeři má nejraději obyčejné brambory osmažené na cibulce s domácím mlékem od sousedů od vedle ...


Avatar uživatele
Pokročilý

Jéé, to už jsem taky dlouho neměla - díky za tip. My právě děláme palačinky...


Avatar uživatele
Registrovaný

Moje oblíbená rychlovka: brambory nakrájet na placky, dát je do hluboké pánve a podlít je šlehačkou na vaření, potom do pánve přidat třeba uzený sýr, nějakou tu uzeninu klobasku, slaninu dle libosti.

k vánocům jsem dostal kuchařku Vaříme s Láďou Hruškou a je celkem zábava podle ní vařit a rozhodně ji doporučuji, pokud nechcete dělat nějaký extra gastro zažitky :-D

Zdroj: http://www.levneucebnice.cz/p/ varime-s-ladou-hruskou/

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

Pepa25

Ještě za mě: pojem předvýplatové jídlo neznám, ale stravuji se pestře včetně bezmasých jídel. Co jsem ale v životě neměl, je hamburger u McDonalda - nedávno mi to jeden mlaďoch nechtěl věřit a možná kroutí hlavou ještě teď :-)))

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Hambáč u mekáče je jedlý pouze v nouzi nejnouzovatější, je to hnus...

Avatar uživatele
Bronzový

zzzlatokopka

To já si tam hambáč pár krát už dala, ale v zahraničí, tam je to pro čecha finančně přijatelná možnost:-(((

Hambáče mám ráda, ale ne ty MC, ty jsou malé, drahé a hnusné:-((( A jíst hranolky špinavýma rukama, no děkuji nechci:-(((

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Doporučuju - jako "finančně přijatelné" - kebab, jenom ne drůbeží...
;-)

Avatar uživatele
Bronzový

zzzlatokopka

To já si tam hambáč pár krát už dala, ale v zahraničí, tam je to pro čecha finančně přijatelná možnost:-(((

Hambáče mám ráda, ale ne ty MC, ty jsou malé, drahé a hnusné:-((( A jíst hranolky špinavýma rukama, no děkuji nechci:-(((

Avatar uživatele
Bronzový

zzzlatokopka

Nějak se mi to tu klonuje hmmmmm:-D

Avatar uživatele
Zlatý

arygnoc

zzzlatokopka:

nemôžem na poštu odpovedať, takže aspoň tu:

málo, veľmi málo, chcípol tam pes. ;)

;-Q

Avatar uživatele
Bronzový

zzzlatokopka

Omlouvám se, jsem si zavřela profil, ale už jsem i poslala kontakt:-)

Avatar uživatele
Zlatý

arygnoc

ale kam ste poslala kontakt? :D

;-Q

Avatar uživatele
Bronzový

gagaga

moje nevesty po me casto chteji lokse ( bramborove placky ) , ktere se ale nedelaji na panvi, ale pecou se rovnou na el. plotynce
ja mam takovej dvouvaric, a ten vzdycky vytahnu na terasu ( i v zime ) a tam jim ty placky pecu
neznaly to a miluji to ze vsech jidel nejvic :)
a halusky se zelim..ty zase musim delat klukum :)
-iv-

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Lokše - sádlem pomazané...
Miluju...
;-)
A halušky - strapačky (se slaninou a kysaným zelím) - to je exkluzivní dobrota...
;-)

Avatar uživatele
Bronzový

zzzlatokopka

Joooooo to znám u nás se tomu říká marykle:-))) Děláme je na peci, na takovém tom, kde se topí dřevem:-)))

Avatar uživatele
Zlatý

arygnoc

nj, a išlo by to na varnej doske?

pec mám iba na morave ... :(

;-Q

Avatar uživatele
Bronzový

gagaga

jezisi ary.. to ne !!
to by jste je mohl pect rovnou primo na plynovem horaku :)
ale takovou tu jednu plotynku si kupte..je to mnamka

Avatar uživatele
Bronzový

zzzlatokopka

Na Slovensku jsme tomu říkali maceky:-)

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Mirdas - jasně...;
-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.