Avatar uživatele
Bronzový

Také jste si všimli klesající úrovně pečiva v řetězcích Albert, Tesco apod. ?

Posl. dobou kupuji chleba výhradně v lokálních pekárnách. Anebo na tržišti. Tam ještě ujde.
Všiml jsem si, že např. v Tescu, pokud jim chleba zbyde z předešlého dne, jej pomelou a přidají do nového. Když jej pak krájím, vídím tam ty žmolky. Chleba je navíc nedopečený a na noži mi ulpívá mazlavá hmota... fuj

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

tak zeseni bude lehke ....bud se nauc pect !...nebo navstevuj domaci pekarny...tam maj pecivo vzdycky ok.....a jak jsem psal pred chvili ..pecu si domaci ....!!...a myslim ze pomlit a zadelat nove testo nepujde ...mas sepsat petici ...za cerstve pecivo v tescu...lol..

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Nevšimnul.
V nás se valně kupují Zábrdovice (chléb) ap. s možností nákupu jinde, v malých prodejnách.
Pokud musím do Alberta, nějak že zásady se vyhýbám Šumavě a těm nejlevnějším.
Rohlíky nijak neřeším.


Avatar uživatele
Zlatý

Všiml, nepřekvapuje. Kvalita klesá a cena se zvyšuje - je to jako se vším. Taky chodím radši do menších pekáren.


Avatar uživatele
Zlatý

jediná rada - prostě tam přestaň chodit,pečivo a chléb kupuji jedině v pekařství, mám svého dovozce z pekárny o které vím, že pečou fakt kvalitní věci


Avatar uživatele

nevšiml, protože tam nechodím, chodím do klasické samošky, chleba kupodivu vydrží i 4-5 dnů, aniž by zkysnul, je fakt, že ten 4-5 den je dobrý spíš na topinku nebo toust.


Avatar uživatele
Zlatý

já kupuju jen napůl žitný dalamánky v Globusu
a ty co nesním dám do mrazáku chleba nemůžu
místo něj jím žitný plátky z Kauflandu nebo Billy..
Doplňuji:
občas mám ale chuť na obyčejný rohlíček, kupovala jsem
je v Tescu, jeden byl za kačku pade a byly dobrý :D


Avatar uživatele
Zlatý

Nevšimla. Chodím zásadně do své oblíbené, prověřené pekárničky, kde přesně vím, co dostanu. Ale když už do supermarketu pro něco zajdu, kupovala jsem tam občas pouze Pain Pallaisse s černými olivami, ale ten mívají málo. Ten jediný se mi zdál poctivý, chutný a nedal se s tím obvyklým šuntem ani srovnat. Tamní pekařka mi ale řekla, že ho moc lidi nekupují, tak ho asi přestanou dělat úplně. Paradox - lidé ho nekupují, protože oni ho nemají... Lidé ho tedy neznají a nemůžou se po něm ani ptát... Tak prostě zmizí... a ty jejich mazlavé chleby a gumové rohlíky pojedou dál...


Avatar uživatele
Zlatý

Pečivo v "marketech" co neprodají, tak kolikrát jde do mrazáku na další den.
Na chlebu to je hezky vidět, protože se dost drolí.

Já kupuju pečivo v naší místní sámošce. Je pravda, že rohlík a houska tam stojí 2,60 ale je to úplně jináá úroveň, jsou trošku větší, víc makovější a prostě chutnější. To samé se týká chleba. Pečivo do té sámošky dováží místní pekaři.
A taky tam nerozpékají. Rozpečené pečivo když ráno koupíte, tak dopoledne za moc nestojí a večer se pomalu nedá jít. A druhý den, to je tak akorát vhodné uložit na sušení...


Avatar uživatele
Zlatý

Nevšiml,proto že tam chleba a pečivo kupuji u "svého"pekaře a jeho chleba nevydžří 24 hodin,proto že jej sníme v den nákupu.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

zrníčko je zdravý mám tu slunečnici mňam takovou prosolenou, ale jen
na zobání navečer na houstičkách by mohla být moc dobrá viď ??

Avatar uživatele
Bronzový

david22

Jak jsi zmínila tu slunečnici, tak jsem dostal chuť na ořechy, ale vlašské :) Hned cestou z práce domů si pro ně skočím.

Avatar uživatele
Zlatý

Sůwa

Co jsem si koupila domácí pekárnu, tak jsem pečivo nekoupila a nejspíš by mi ani nechutnalo, protože do chlebíku přidávám spoustu zrní ( ko ko ko dák ). Taky mám novou mulifunkčí troubu a momentálně zkouším péct v MW, ale pečivo ne.

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

já dostala jednou k vánocům dom.pekárnu, ale dala jsem ji sestře a ona v ní
teď peče snad úplně všechno - rohlíky, housky, těsto na buchtu nechá vykynout
no a my kyneme taky já moc ne jsem od přírody hubeňour..různý slaný pečivo apod. :D

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

no kyneme, když ségra někdy přinese tak dobrou buchtu a mě už to sladký teče i ušima a já pak už nemůžu a sedím tak nacpaná knoflík
zip rozepnutý a jen oddychuju, voči vykulený :O

Avatar uživatele
Bronzový

david22

:)

Avatar uživatele
Bronzový

david22

...kyneme :D
Taky máme domácí pekárnu, ale za živý svět se mi v tom péct nedaří. Přenechám to jiným.

Avatar uživatele
Bronzový

david22

Ale je pravda, že domácí pekárna znamená návrat k PRAVÉMU celozrnému pečivu. Ne obarvenému nahnědo, co prodávaj v obchodě. Jo a někdo do toho přidává rovnou otruby.

Avatar uživatele
Bronzový

david22

hanulka, badisko: dyť jo, právě říkám, že proto volím už jen lokální(vesnické ) pekárny

www: a to Šumava je ještě zlatá oproti těm hnusům, co dělají v Albertě :)

 

Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Auta a doprava

Zlatý mosoj 626
Stříbrný cukrar 617
Zlatý Drap 573
Zlatý gecco 401
Stříbrný honza19hk 285
Zlatý venkovan 246
Bronzový kapitán 232
Zlatý Hlada 219
Zlatý hanulka11 200
Stříbrný brillant 199

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.