Avatar uživatele
Pokročilý

Spropitné? Rozdělují se o něj číšníci i s kuchaři?

Doplňuji:
Přijde mi to zvláštní, že to podstatný udělá "někdo" vzadu, ale smetanu slízne obsluha:-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jak kde, podle toho jak to mají zavedené. Kdysi patřilo k dobrým mravům, že se personál dělil.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Ale oni se o ně dělí.Pivo může být sebelepší,obsluha super,stejně na tom ještě žádná restaurace nezbohatla.Lidé se vrací tam,kde je příjemné prostředí,ale hlavně se tam dobře vaří.A účtující číšník by musel být hlupák,kdyby část spropitného nedal i kuchařovi.


Avatar uživatele
Zlatý

Ptala jsem se syna,říkal že dřív se to tak dělalo,ale dnes už spropitné dá málokdo - a to pracuje v dobré restauraci ve středu Brna.Kuchař mu prý taky nic nedá za to,že mu udělal objednávku!Všichni mají dost mizerný platy,jedou na procenta z tržby,základ malej,šéf je škube jak může,už toho má plný zuby,půjde dělat do Německa.


Avatar uživatele
Stříbrný

V dnešní době, kdy si každý hrabe na svou "hromádku" bych se hodně divila, kdyby se dělili..

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Aktuality a zábava

Zlatý Drap 4395
Zlatý hanulka11 2790
Zlatý led 2476
Zlatý briketka10 2269
Zlatý annas 1827
Zlatý quentos 1548
Zlatý tom004 1522
Zlatý iceT 1519
Zlatý dědapetr 1472
Zlatý mosoj 1427

Zobrazit celkový žebříček

Kategorie otázek

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.