Avatar uživatele
Pokročilý

sladký a slaný

Máte rádi kombinaci sladkého se slaným.Třeba známá mně říkala že si dělá chleba s máslem a marmeládou a posolí to.Nebo sestra zase topinku s marmeládou,obojí nechápu.Chutná mi akorát ovar se sladkým křenem s jablky,ale to je tak jediný z kombinace sladký se slaným co mi chutná.A co vy?:)
Doplňuji:
ocko: Pravda pravda...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Určitě jste zapomněl na spoustu jídel, která jíte i Vy. Co takhle omáčky? Šípková, povidlová a přislazená chutná lépe i křenová, koprová.... moc a moc jídel je současně slaných i sladkých. Jen si uvědomujeme tu chuť, která je výraznější. Pečivo bez soli by nechutnalo tak dobře, jako právě s ní. Kdysi jsem pekla v cizině vanilkové rohlíčky ze soleného másla. Nikdy potom už nechutnaly tak dobře, když jsem tam špetku soli nepřidala. No a že má někdo rád třeba chléb namazaný povidly a osolený? Prostě to jeho organizmus takhle potřebuje a je nejlepší mu to poskytnout. Tady obzvlášť platí: Proti gustu žádný dišputát (našla jsem ve slovníku,že to znamená spor - tak aby z toho někdo třeba nechtěl vytvořit rébus).

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

I takové, ne příliš obvyklé kombinace mohou chutnat. Ono taky hodně sladkých věcí se solí, aby měly chůť, i když si to málo uvědomujeme. Například koláče.


Avatar uživatele
Zlatý

Kdysi dávno byly jako novinka k dostání slané preclíky(takové jak Bohemia tyčinky)máčené v mléčné nebo v hořké čokoládě.Hořké mi nechutnaly,ty v mléčné byly moc dobré.
Nevadí mi třeba rohlík s oplatkem,to jsem si kolikrát koupila na sváču do školy.


Avatar uživatele
Zlatý

Ono asi záleží také na tom, na co je člověk zvyklý z mládí, pak se někam přestěhuje a všichni se diví. Samozřejmě on taky ))
Jídla se totiž (kolikrát už vesnice od sousední) liší mnohdy tak roztodivnými kombinacemi chutí, že to pak přespolnímu hlava nebere..
Osobně jsem na tom jako ty.


Avatar uživatele
Bronzový

Tak z toho se mi zvedá kufr, nejsem prase, abych to takhle kombinoval. Slané patří ke slanému, sladké ke sladkému a tečka. Nesnáším třeba plátek masa se zapečenou broskví, fuj. Nebo kuře na medu, kdysi jsem to měl a ještě teď mám tu odpornou chuť v ústech. Ale přiznám se, že toast s marmeládou si dám, nebo na chleba trochu čokoládové pomazánky, to jo.


Avatar uživatele
Zlatý

výborný je toust potřít marmeládou nejlépe meruňkovou a na to plátek sýra
ovšem každý není takovým chutím přístupný , něco chutná víc něco míň ...
například maso ve sladkokyselé omáčce mi nechutná

jinak se vyloženě nevyhýbám nějakým experimentům ,ale pokud mi to nezachutná... již to nevyhledávám


Avatar uživatele
Bronzový

Až pojedu ráno z noční, koupím si 2 rohlíky se solí a kmínem, sním je s máslem a medem, k tomu neslazený čaj a usnu blahem.


Avatar uživatele
Bronzový

Měl jsem tatínka, který celý život pracoval jajo řezník a pro něj k drštkové či gulášové polévce byla nemyslitelná jiná příloha než bábovka nebo buchty. Je to zvláštní, ale vzhledem k tátově profesi jsme nikdy o maso nouzi neměli a přesto bylo pouze dvakrát týdně. Jinak šišky se strouhankou, nudle s mákem, žemlovka a samozřejmě různé ovocné knedlíky.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Aktuality a zábava

Zlatý Drap 4395
Zlatý hanulka11 2790
Zlatý led 2475
Zlatý briketka10 2269
Zlatý annas 1828
Zlatý quentos 1548
Zlatý tom004 1522
Zlatý iceT 1519
Zlatý dědapetr 1472
Zlatý mosoj 1427

Zobrazit celkový žebříček

Kategorie otázek

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.