Avatar uživatele
Stříbrný

Proč se jídlo ohřívá? (např. oběd)

Proč se jídlo ohřívá natolik, že např. polévka vře? Stejně se pak musí foukat, aby ji člověk spolkl.
Nestačilo by jej ohřát na teplotu lidského těla, možná něco málo víc?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

tak jsou v tou podle mě dvě věci:
1) var zabíjí bakterie a různé jiné škodlivé organismy, tedy pokrm se pak v tomto smyslu stává zdravější
2) zpravidla neohříváš jídlo s teploměrem zapíchnutým do toho jídla, čili se to blbě trefuje, pak to někdy nedohřeješ a někdy holt přehřeješ

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud mám takové jídlo ze včera, ohřívám to většinou v mikrovlnce na teplotu akorát ke konzumaci, ale třeba tři-čtyři dny starou polívku nebo omáčku nechám raději přejít varem, co kdyby tam bylo něco pomnožené. Nemluvím samozřejmě, když to je zkyslé, tomu už ani var nepomůže


Avatar uživatele
Zlatý

Já mám rád jídlo spíše teplejší, takže ohřívám do varu - navíc se zchladí už jen naservírováním (talíře nahřívám jen pro některá jídla - typicky ryby, jehněčí, běžně se mi nechce)...
;-)


Avatar uživatele
Stříbrný

aby to bylo k žrádlu a nedostal žaludeční vředy


Avatar uživatele
Zlatý

Jídlo neohřívám. Vařím vždy čerstvé. Pokud někdo uvaří jídlo a počítá s tím, že si jej potom ohřeje, tak nejlépe jídlo co nejrychleji zchladit.


Avatar uživatele

"Kvůli vředům na žaludku".

Např.zkuste si uvařit rýži z varných sáčků a vmíchat do toho neohřátý polotovar konzervy s gulášem, tímto způsobem se stravujte asi týden a pochopíte.


Avatar uživatele
Bronzový

Ze zdravotního hlediska není třeba uvařené jídlo ohřívat a už vůbec ne přehřívat.
Nemá se hltat ledové z ledničky a horké také ne. Pokoijová teplota stačí ;)
Zde jsou potraviny, které je nebezpečné ohřívat (např. brambory, kuře atp.)
http://ceskozdrave.cz/…


Avatar uživatele
Registrovaný

aby nebyl studeny :D ono by melo spravne mit tech 65-70 stupne dle nejakych hyg. vyhlasek....taky nechapu ze nekde to jeste prihreji v mikrovlnce a ma to 99 stupnu a musite 10 minut cekat :) zalezi take na restauraci.....levna....ne vzdy dobra :)

ted me napadlo, kdyz je ohrivani nekterych jidel nebezpecne....jak sdilela uzivatelka viz. nize....jak je to s tim, ze nektere restaurace stejne udelaji vecer polevku, gulas a je to druhy den na obed....to same zmrazene veci, prece take ohrivame.....a jaktoze tedy nejsme jeste mrtvi ????

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

cochee

Marci, ale některé jídlo není čerstvé dobré, chuť se rozvine až "rozležením." Třeba takový guláš nebo mnoho omáček; například čerstvě udělaná česneková omáčka je, nebojím se napsat, celkem hnusná.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.