Avatar uživatele
Pokročilý

Proč kuchaři dělaj tolik tvarů těstovin?

Když by se, místo třeba špaget, líp jedly těstoviny, kterých by jedna, byla velká akorát pro lžíci nebo vidličku. Kolínka se žerou líp než špagety nebo nudle, a i tak si Japonci zakládaj na nudlích a Italove na špagetách.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já třeba kolínka nejím vůbec - připomínají mi vojenskou stravu...
;-)))
A - představil sis kolínka namísto vlasových nudlí ve vývaru?
Pro zapékání taky nejsou kolínka nejvhodnější...
;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Tolik druhů těstovin se dělá převážně z důvodů tradice . V Itálii se dělávaly téměř v každém městě, různé těstoviny . A i když jsou téměř ze stejného materiálu , tak i tvar podle přípravy částečně určuje chuť. A je to dobře, každý si může vybrat.


Avatar uživatele
Zlatý

Jednak špagety a nudle nemůžeš srovnávat, druhak se různé tvary těstovin používají pro různé typy omáček.

http://fresh.iprima.cz/…

To, že je na trhu tolik různých druhů a tvarů těstovin, má své důvody. Podle omáčky, kterou k nim chystáte, totiž volíte druh, který ji nejlépe doplní. Záleží tak na tom, zda je omáčka hustá či řidší, zda připravujete ryby nebo maso nebo zda těstoviny zapékáte. Kromě tvaru a druhu těstoviny je důležitý také její vrub a to, zda je těstovina dutá. Díky vroubkům a dutosti na sebe totiž dokáže nabrat více omáčky a jídlu tak dodá jiný rozměr.
V receptech na italskou pastu je často uvedeno, jaký druh těstovin se k dané omáčce hodí. To se vyplatí respektovat. K řidším omáčkám se hodí spíše dlouhé těstoviny, které se v nich obalí, k hutnějším omáčkám pak volte těstoviny duté s hlubším vrubem, omáčka v nich lépe drží a více se vám jí tak udrží na vidličce.


Avatar uživatele
Zlatý

príprava jedla, stolovanie a konzumácia jedla nie je iba príjem kalórií, aby sme prežili.
človek je tvor, ktorý vníma i estetiku svojho okolia, v praveku sa nestolovalo, iba sa obhrýzali kosti.

človek neje iba ústami, vníma vône, farby, tvary konzumovaného pokrmu - je i očami.
dobre to vidno najmä v marketingu potravín - často sa stáva, že kúpitemenj kvalitnú potravinu, lebo je "krajšia".

;-)


Avatar uživatele
Zlatý

Čím víc tvarů, tím rozdílné ceny, i když to je vyrobené ze stejného materiálů. Viz Zát...y těstoviny.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.