Avatar uživatele
Zlatý

Proč je zmražené maso mnohem méně kvalitní než čerstvé?

Říkali to v TV. Snad maso jako maso ne? Nebo co přesně se s tím masem teda stane, jaký látky se z něho po zmražení vytratěj?

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Asi proto, že mráz "rozruší" strukturu vazeb mezi atomy a molekulami.


Avatar uživatele
Bronzový

V prvé řadě nikdy není zcela jisté jak dlouho je maso zmražené-čili jak je staré. A zkus si někdy na etiketě mraženého masa přečíst složení.


Avatar uživatele
Pokročilý

Spousta mraženejch masovejch záležitostí se napouští vodou se solí kvůli konzervaci. To ti nikdy nebylo divný, proč když rozmrazíš třeba rybu, vyteče z ní tolik vody?:-D kupuju až na výjimky jedině chlazený(a neochucovaný!), jedině tam jsem si jistá kvalitou. Nehledě na to, že jak psala salsa, může bejt starý. A taky mráz zabijí vitamíny a tak. Nejvíc mě ale naprudí, když v chlazeným regálu najdu maso, který je podezřele namražený...si pak řikám, jestli to bylo omylem, nebo to ti mrzáci zamražují schválně.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.