Avatar uživatele
Kepler

Používáte při vaření i polotovary? Jaké?

Třeba halušky v prášku nebo listové těsto apod. Na druhé straně mražené játrové zavářky do polévky dobré nejsou. Mně osobně připadá, že dělat si sám jakékoliv bramborové těsto je dost pracné. Někdo nedá na vlastní ruční výrobu dopustit, jak jste na tom vy?

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, briketka10, marci1, FlAsh_7, Ametyst před 1574 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Kupuju gnocchi i listové těsto, s tím se mi patlat nechce, bramborové těsto v prášku kupuju, protože nevařím tolik brambor, aby zbyly. Na druhou stranu zase tak pracné na výrobu není. Nastrouháš zbylé vařené brambory, přidáš polohrubou mouku a vejce a špetku soli a spojíš dohromady. Je lepší ho pak zpracovat, protože odležením řídne. Takové drožďové knedlíčky jsou dobrou alternativou játrových. Občas koupím i mražený smažený sýr, když se mi s tím nechce patlat doma. Nebo mraženou zeleninu s máslem z Lidlu nebo z Billy.

A bez čeho se neobejdu? Jednoznačně bez houbového nebo jiného bujonu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
FlAsh_7

Kandované ovoce. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ametyst

Kupuji listové těsto, rajský protlak i kečup. Kupuji zmrazené ryby jemně obalené, protože maso není tolik napité vodou jako jakékoliv zmrazené ryby nebo filety bez úpravy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Vzhledem k tomu, že vařím většinou jen sám pro sebe, používám polotovary dost často. I takové u nás nezvyklé, jako koncentrát na polévku Tom Yum nebo ukrajinský základ do boršče.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nepoužívám žádné polotovary, ani potraviny v prášku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

pokud nemusím, chemií, která je v každém polotovaru, se necpu…v podstatě kupuju jen lístkové těsto a bujón ve vaničce (ten kostkový ne)…a to je asi všechno…ad bramborové knedlíky – těsto je snadné jako facka – ale nepoužívají zbylé brambory od oběda, protože pak je knedlík mazlavý…stačí uvařit celé brambory ve slupce na nechat je přes noc „odležet“, pak se nastrouhají, smíchají s hrub. moukou a krupicí, přidá se vajíčko a sůl a je hotovo…tak proč si kupovat nějaký drahý polotovar,…navíc plněné např. škvarky se snad ani koupit nedají .-))…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Edison

Co je to „vaření“?? :-/ 😁

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek