Avatar uživatele
Stříbrný

Poradˇte,prosím,dobrou huspeninu.Děkuji.

Vyzkoušený,domácí recept.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

2 - 3 vepřové nožičky

350 g vepřové plece s kůží (nebo kolínko)

vodu, sůl

6 kuliček celého pepře

4 kuličky nového koření

1 bobkový list

1 cibule, oloupat

150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)

asi 50 ml octa na ochucení

mletý pepř

Vepřové nožičky a maso omyjeme, vložíme do hrnce (, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření a uvedeme do varu,. Vaříme mírným varem do změknutí masa. Během varu odebíráme z povrchu tuk a pěnu, vaříme-li v papiňáku, sebereme po uvaření. Před koncem varu přidáme očištěnou, na větší kusy překrojenou kořenovou zeleninu, přepůlenou cibuli a ocet.

Dovaříme doměkka; uvařené maso a zeleninu vyjmeme z vývaru do mísy a necháme chvíli zchladnout, kůži pomeleme. Vývar přecedíme, necháme ustát (nechal jsem ztuhnout v lednici) a z povrchu sebereme naběračkou všechen tuk.

Maso nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na drobné kostičky a v míse promícháme s vývarem. Podle chuti opepříme, popřípadě dosolíme. Směs naběračkou nalijeme do formy na srnčí hřbet, případě do jiné vhodné. Necháme vychladnout a potom ztuhnout v lednici. Huspeninu vyklopíme z formy - lépe to jde, když dno z vnější strany na okamžik ponoříme do teplé vody. Ozdobíme vejcem, plátkem citrónu. Podáváme s nadrobno nakrájenou cibulkou, posypeme pažitkou a pokapeme citrónovou šťávou, případně přelité octem.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

No základ je jasný. Maso s kližkou( Vepř. kůže špárky koleno atd.) Kdo má raději masitou přidá libové maso, kdo má rád se zeleninou, přidá zeleninu.( mrkev celer petržel...ale také např. kyselé okurky ) Někdo nakrájí na malé kousky, někdo rozemele. No a koření viz. každá kuchařka. Fantazii se meze nekladou. Huspenina nebo také sulc.


Avatar uživatele
Zlatý

Minulý týden jsem ji dělala, jen se po ní zaprášilo.
Suroviny
3 nožičky
3/4 kg plecka
každé jsem uvařila zvlášť v osolené vodě s pár kuličkami pepře hodně do měkka

potom jsem nožičky pěkně obrala vše umlela na masovém strojku , plecko nakrájela na kousky slila oba vývary a vložila maso i umleté nožičky ještě chvíli vše povařím - dochutím pepřem solí troškou octa přidám dle chuti hrášek s mrkví , kukuřici , /z plechovky/, cibuli nadrobno či nakrájené vařené vejce . Naliji do misek nebo forem a nechám ztuhnout .
Doplňuji:
http://img.nadapenny.com/…
u nás je moc oblíbená tak jí musí být dost

Zdroj: http://img.nadapenny.com/t20/1 0350/nadap143250420170237.jpg


Avatar uživatele
Bronzový

Já vařím v tlakáči 2 nožičky s kolenem, přidám mrkev, česnek, cibuli, sůl a pro chuť trochu kuřecí kostky, pár kuliček celého pepře, trochu mletého pepře, pár kuliček nového koření a asi 3 lístky bobkového listu. Pak koleno vyndám, oberu od masa, dám do misek, přidám i nadrobno nakrájené kousky kůže a na kolečka nakrájenou mrkev, česnek i cibuli. Dám do ledničky ztuhnout a pak nakrájím nadrobno cibuli, posypu jí huspeninu a pokapu octem a ..... bomba....
K tomu čerstvý měkký chleba...

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Aktuality a zábava

Zlatý Drap 4395
Zlatý hanulka11 2790
Zlatý led 2475
Zlatý briketka10 2269
Zlatý annas 1828
Zlatý quentos 1548
Zlatý tom004 1522
Zlatý iceT 1519
Zlatý dědapetr 1472
Zlatý mosoj 1426

Zobrazit celkový žebříček

Kategorie otázek

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.