Avatar uživatele
Kepler

Pokud pečete, jaké máte zkušenosti se sušeným droždím v sáčku?

Nějak pořád nemám odvahu do kynutého těsta. Je sušené droždí stejně dobré jako čerstvé?

https://pixaba­y.com/cs/photos/roh­l%C3%ADky-pe%C4%8Den%C3%BD-dozlatova-hork%C3%A9-2049/

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Complex před 1855 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

V poslední době jsem měla problémy s normálním droždím. Stále stejný postup, ale droždí špatně kynulo.

Proto jsem teď 2× po sobě vyzkoušela sušené droždí, bez problémů, dělala jsem slané rohlíčky.

Ale vzpomínám si, že v minulosti mně známí dovezli sušeéí droždí z francouzské prodejny v Praze, vše v pořádku.

Ale teď jsem zjistila, že české s obrázkem vánočky lépe kyne než francouzské, i když má stejný obal jako původní.

Zřejmě záleží i na mouce,.tuku, nebo se nedaří, když se dařit má.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Mně vždycky připadalo, že sušené droždí má jinou – trochu zvláštní – příchuť.
Ale jednou jsem si chtěla upéct chleba a pro čerstvé droždí se mi nechtělo
jít (ani jsem si nebyla jista, jestli by je u Vietnamců měli).

Tak jsem použila sušené, jen jsem ho pro jistotu dala o trochu méně.
Chleba se podařil, žádná divná příchuť. Od té doby mám pro podobné
případy vždycky alespoň jeden sáček „do foroty“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek