Avatar uživatele
Zlatý

Opravdu má konzumace

kysaného zelí tak blahodárný vliv na organismus?Konkrétně mě zajímá schopnost vyčištění trávicího traktu.
Jaké máte vlastní zkušenosti a poznatky?Děkuji.
Doplňuji:
To zelí z té vesnice si po celou sezonu mohu koupit u nás ve večerce,to je fakt vynikající.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Miluji všechny druhy zelí - nejen čerstvé, ale především kysané. Nějaké mimořádné účinky nepozoruji. Ale jím zelí především kvůli obsahu vitamínů a minerálů.

V poslední době se dostane koupit celoročně výborné kysané zelí vyráběné v jedné obci v blízkosti Olomouce - vyhrálo celostátní soutěž, pokud jde o kvalitu.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

iba výborné.
vrelo doporučujem.

troška toho nafukovania (cca 1 deň) predsa vydržíte, nie?


Avatar uživatele
Zlatý

Napsáno toho bylo již spousta. Můj organizmus si zatím dokáže sám, bez vědy, říci o vše. No, a to zelí miluju, přijde to na mne a sežeru půl kila jen tak :-D.
Doplňuji:
To samé dělám se zeleninou i ovocem, cca 8 kg/měsíc ;-)


Avatar uživatele
Zlatý

Je to jedna z nejlepších zelenin,která je opravdu tak dobrá,jak se o ní píše i mluví.Pamatuji si,když jsme byli děti,přišli jsme např. s odřenými koleny,stačilo "připlácnout" trochu kyselého zelí.Babička s ním dokázala vyléčit mnoho úrazů i nemocí.K tomu nějaká ta bylinka a bylo.Zelí je opravdu skvělá věc v jakékoliv úpravě.
Doplňuji:
To zdaleka není jen subjektivní záležitost,ale zkušenost,která je prověřena jak výzkumy,tak generacemi před námi.

http://zdrava-vyziva.abecedazd ravi.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Nevím. Není to jak prokázat !
To se se zde píše jsou pouze subjektivní dojmy.


Avatar uživatele
Zlatý

Určitě má! Já snad každý týden mám upravené kysané zelí,někdy i syrové,piji z něj lák a musím zaklepat na dřevo(sakriš,kde mám tu palici),že nevím co je nachlazení, rýma, chřipka, angína. . . . .


Avatar uživatele
Zlatý

Jím ho hlavně proto, že mi chutná, ale prý je fakt zdravé, což mu dává body navíc. Kysané zelí obsahuje množství užitečných mikroorganismů a enzymů, které zlepšují trávení a vstřebávání živin. Podporuje látkovou přeměnu, snižuje krevní tlak a zrychluje odvádění odpadních látek z těla. Zvyšuje celkovou odolnost organismu proti infekcím a aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím, proto je výbornou prevencí nachlazení. Při kvašení se v něm tvoří izotiokyanáty - látky, které mají silné protirakovinné účinky a pomáhají předcházet nádorovým onemocněním - hlavně jater, plic, prsu, tlustého střeva a konečníku. Je také bohaté na vitamin C, B3, B5, B6 a B12, minerály a stopové prvky, zejména na draslík, železo, hořčík, zinek a fluor. Vitamin B12 (kobalamin) se v rostlinné potravě běžně nenachází, vzniká až fermentací. Tento protistresový vitamín blahodárně působí na nervovou soustavu a mozek a je důležitý i pro svaly a kosti. Malá miska, asi 200 gramů tepelně neupraveného kysaného zelí, pokryje denní potřebu vitamínu C, který je velmi důležitý pro tvorbu hormonů a posilování imunity. A navíc podle nejnovějších výzkumů je prý kysané zelí i účinné afrodiziakum. Což je ale zase jaksi v rozporu s tím nadýmaním...

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.