Avatar uživatele
Zlatý

Návrat dobrého špekáčku?

První teplý vuřt na papírovém tácku si u stánku mohli koupit návštěvníci zemské jubilejní výstavy v Praze v roce 1891. Asi do 90. let 20. století byly špekáčky poměrně kvalitní. Ale obchodní řetězce odstartovaly honbu za levnými výrobky a nejvíc to odnesl špekáček.

V poslední době se odehrává pokus o záchranu této uzenářské lahůdky. Špekáček musí obsahovat hovězí maso, (případně telecí), vepřové maso a slaninu, žádné sojové náhražky a drůbeží separáty.
Vítězem testu MF Dnes se staly špekáčky u Globusu, jež si tento market vyrábí sám. Pozoruhodné je, že stojí stejně jako nejhorší výrobky ze všech - špekáčky z Tesca.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Pani annas,moje detstvi v mych vzpominkach je spojovano s touto pochoutkou,pro dnesni mladez obycejnou veci.Vune parku a opekanych spekacku,ktera se linula na kazde pouti,skolnich vyletech je nezapomenutelna.A chut?No prave proto mladsi nechapou,byla to neskutecna dobrota! V Globusu maji opravdu nejlepsi maso a uzeniny,to jsem si sama nekolikrat overila.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Jelikož už jsem se velmi dávno přeorientoval na klobásy, ve kterých je opravdu patrné maso (např. šunkové), tak problematika špekáčků jde jaksi mimo mne.
Párky jedině osvědčené debrecínské - drůbeží (pouze sojová imitace) ignorujeme.
Rovněž na grilování a opékání raději používám "flákotu" - není nad dobře opečený špíz a pokud je naložený, tak ještě lépe. Výjimkou bývá, že občas v Makru koupím sýrové nebo pikantní grilovací tyčky, ty jsou povedené, narozdíl těch z Billy nebo Tesca (tam fakt prodávají předražený humus)


Avatar uživatele
Zlatý

JJ, Globus mám nejblíž a špekáčky občas kupuji.
Musím potvrdit, že uzenina z Globusu je jedlá :-). Oproti např. Kauflandu, to se nedá téměř jíst.


Avatar uživatele
Bronzový

Snad nepředpokládate , že naše drahá soja to zlevní?Drahá používám záměrně,aby mne ještě nežaloval nějaký výrobce.A proč jsou i ty šunty tak drahé? Z čeho by se platily různé "akce a z čeho by rostly zisky?


Avatar uživatele
Bronzový

Dobré dopoledne, špekáčky a hlavně atmosféra kolem jejich opékání je jedinečná a nezapomenutelná. Mám ji podobně jako jami zažitou z dětství, kdy omastek prskal do ohně a tehdy bylo fajn. Neřešili jsme starosti dospělých a užívali si kouzla přírody.


Avatar uživatele
Zlatý

dobry spekacek jsem nemela ani nepamatuju.nedavno jsem koupila nejakou uzeninu s nazvem uzenka,ale zadny zazrak to nebyl.kdyz parek tak jedine vidensky se syrem nebo bez a pro jeste lepsi chut je obaluji v anglicke slanine a opekam v troube nebo na panvi.mnam!

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.