Přemýšlím, že si letos udělám ŘP, jen mám z toho trochu respekt, nikdy jsem auto neřídil a trochu mě znervózňuje že za volantem stačí udělat malou chybku nebo nepatrný pohyb někde na dálnici nebo na křižovatce a je malér. Také jste se báli? A bylo první řízení nakonec lehčí nebo těžší než se zdálo?
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, kapka, atlas před 3044 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Strach řídit jsem nikdy neměl, strach mám z těch ostatních blbů na silnici.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, dokonce takový strach, že jsem ho ani nedělal a raději dodnes jezdím vlakem. Jednak to, co zmínil Emefej, a taky se často zasním či plně nesoustředím, což by za volantem mělo fatální následky…
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
V naší rodině má řidičák sedm dospěláků, avšak jen čtyři jsou
dnes spolehliví šoféři. Problém ani tak není získat oprávnění, nýbrž
nabýt sebedůvěru k usednutí za volant, resp. mít důvěru majitele vozidla
svěřit elévovi svého naleštěného miláčka.
Např. manželka ve svých pětašedesáti jezdí jako profík, naproti tomu
obě dcery, bohužel možnost řídit vzdaly a dnes již téměř zatratily.
Upravil/a: dudu
0 Nominace Nahlásit |
Strach řídit jsem neměl, strach jsem měl, že neudělám závěrečné zkoušky.
0 Nominace Nahlásit |
pokud nebudete mít na silnici strach tak budete řídit blbě a nejspíš se brzy zabijete. Je v pořádku mít strach, řízení s sebou nese zodpovědnost nejen za svůj život ale i život bližnícha to už sakra něco znamená, kdo to přehlíží je nezopodvědný a doplatí na to. Bohužel na silnicích nejste sám, najde se tam spousta jiných bláznů jejichž hloupé reakce musíte umět předvídat. Není to snadné prostředí a nevyplácí se ho podceňovat.
Naštěstí technologie autonomních vozů se poslední roky velmi rychle zdokonaluje nebude to už dlouho trvat a i ti kteří nutně nepotřebují mít volant plně pod kontrolou budou moci jezdit na silnicích bezpečně, nejspíš i mnohem bezpečněji než ti kteří zustanou u manuálního řízení…
Zdroj: https://www.ted.com/talks/sebastian_thrun_google_s_driverless_car
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Vůbec ne, není to taková hrůza. Máš vedle instruktora a pokud nejsi vyložené nemehlo, není co řešit. Na jízdy jsem se vždycky strašně těšil. Je ale pravda, že autoškolu jsem dělal v době, kdy bylo na silnicích 10× méně aut, než dnes. Auto Š 1000 MB a Š 100 l, plná cena tehdy byla za 880 Kč (strašná pálka), já jako student jsem to měl za polovic.
Upravil/a: Kepler
0
před 3044 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se to naučíš a jsi opatrný, tak se riziko hodně sníží. Neměl jsem strach. Dělal jsem si řidičák i na náklaďák
0
před 3044 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nikdy jsem neměl strach si udělat řidičák.Už v r.1967 otec koupil
Š1000MB a tak jsem jako školák na otci škemral ať mně nechá
řídit.Takže na různých polních cestách či hřištích jsem se naučil
jezdit.
Řidičák jsem dělal ve svých 18 ti letech a během 14 ti měsíců jsem
dělal 3× zkoušky.Poprvé v osmácti, pak předvojenská autoškola ( za
komunistů za 300 korun řidičák na osobák, náklaďák a traktor…a pak
že byli komunisti zlí) a na vojně znova zkoušky ( tam se učilo ještě
jezdit v noci a na ultračervená světla).
0
před 3044 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ne,protože v době kdy jsem si dělal papíry na osobák tak jsem měl najezdíno 100 tis. bez papírů. takže jsem jezdit uměl.
0
před 3044 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když napíšu,UČILI JSME SE JEZDIT NA KNOTKY myslíš že tomu někdo rozumí?