Avatar uživatele
Registrovaný

Má někdo tip na dobré české sladší červené víno ?

Sama preferuji víno bílé a teď když potřebuji vybrat červené, jsem v koncích. Chtěla bych, aby bylo víno sladší a opravdu dobré. A hlavně aby odrůda a víno samotné pocházelo z Čech.
Doplňuji:
Doplňuji - špatně jsem se vyjádřila, víno samozřejmě může být z Moravy. Šlo mi o to, aby bylo z České republiky, za překlep se omlouvám. Jinak já sladší víno sama ráda nemám, ale kamarád, pro kterého víno kupuji ano. Díky za rady :)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

A nemůže být z Moravy?
;-)
Takto obecně doporučuju Merlot a s ´přívlastkem´ - pozdní sběr, kabinet, barrigue...
Doplňuji:
..."překlep"... - to nic, já jen, že zčásti souhlasím s tím, co píše suaeda - na Moravě, v některých oblastech, dobré (plné a ´sladké´) ´přírodní´ červené vypěstovat v ´dobrých´ letech lze, v Čechách opravdu ne (resp. neznám výjimku).
Portské není ´přírodní´ víno, jde o směs vína a pálenky - na druhou stranu je hodně sladké, chuťově téměř postrádá kyselinku i tříslo - takže by kamarádovi také mohlo chutnat.
;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Jestli chcete dobré a kvalitní sladší víno, tak si kupte ledové, slámové. V dobré vinotéce vám s výběrem určitě poradí. Naši vinaři se s těmito víny řadí mezi špičku. Akorát si trochu připlatíte.
Sladká vína jsou jinak opravdu přislazována a najít vyloženě dobré a kvalitní znamená hledat a ochutnávat. Jestli kamarádovi vadí ve vínu ona trpká chuť, kvůli které preferuje sladká vína, můžete risknout i suché, ale s co nejmenším obsahem tříslovin a kyselinky. Opět by vám měli být schopni poradit ve vinotéce.
Z odrůd by to mohl být třeba Merlot, nebo Rulandské šedé, ale opravdu záleží na tom, jak si s tou kterou odrůdou vinař "pohraje"... Obě tyto odrůdy totiž můžete sehnat jako příjemné víno, i jako naprostý paskvil...


Avatar uživatele
Stříbrný

|Červená vína sladká z Moravy moc nedoporučuji. Bílá vína z některých tamějších sklepů jsou prvotřídní.Vůbec ve střední Evropě není tolik slunce, takže vína nemají tolik cukru a dohání se to. Mimo jiné se i přibarvují jiným ovocem.
Dobrá červená vína mají např. Španělé. Sladká a celkem dost alkoholické. Také mne napadá Portské. Sehnal jsem letos lahve za cca za 130 Kč, což není nej. Je ale docela dobré a ač je většinou zašpuntované tak se rychle "vypařuje".


Avatar uživatele
Zlatý

Sladší? éééééééééééééééééééé, jak to můžeš pít?! :-))


Avatar uživatele
Zlatý

kup si to opravdu kvalitní a přislaď si jej dle chuti ..známej pije víno jen s kolou a to ty nejluxusnější modely- prej by bambus z běžně dostupného vína nepozřel, tak nevím :o

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.