Avatar uživatele
Pokročilý

Lze vyrobit z krabicového plnotučného mléka máslo? Pokud ano, prosím postup

Doplňuji:
*pokud ano

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Podle mne jedom z "doopravského" mléka a přímo od krávy. Ani kyška se mně z kupovaného nepovedla..A tuk je tam bůhvíjaký )))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

tak to určitě ne , neobsahuje tolik smetany, aby z něj máslo šlo vyrobit


Avatar uživatele
Pokročilý

Asi těžko, máslo se vyrábělo ze smetany sebrané z mléka.


Avatar uživatele
Zlatý

tady platí:
všechno je lež, jenom mléko je voda.

to, co kupujte jako mléko, mléko není.
tudíž z toho nemůžete vyrobit máslo, protože to se dělá právě z mléka.
Doplňuji:
atriplex:

smetana od krávy se sehnat nedá.
kráva produkuje pouze mléko.
z mléka se dělá (vzniká) smetana.
z té se dělá máslo.


Avatar uživatele
Zlatý

Copak člověk je Ježíš,aby obílenou vodu přeměnil v máslo?!
Aleluja!


Avatar uživatele
Bronzový

Vyrobit lze pouze se smetany:
1) kup šlehačku, ne v plastovém kelímku, tam jsou stabilizátory a nic by ti nevzniklo. Kup tu, která je v takových těch "krabičkách" a kup rovnou dva kusy
2) nalej šlehačku do nádoby a šlehej
3) nejprve ti vznikne šlehačka, ale ty nepřestávej a šlehej
4) za chvíli šlehačku přešleháš a začnou vznikat hrudky másla
5) šlehej stále dál
6) po cca 5-10 minutách je máslo hotové
7) do nádoby slej "vodu" co vznikla, to je podmáslí
8) na ruce si dej gumové rukavice, rukama vezmi máslo a v ledové vodě jej "hňácej". Díky tomu se z hroudy másla vyplaví zbytek (kapičky) podmáslí
9) hotovo, celé to dej stuhnout do lednice a máš máslo
10) ekonomicky se to nevyplatí, ale chuťově je výborné. A pokud si seženeš smetanu od krávy, která se pase na horských bylinných loukách, vznikne ti lahudka
11) celý proces výroby másla trvá 1-15 minut.


Avatar uživatele
Bronzový

Kupované mléko, já říkám "krabicák", je homogenizované, to znamená že se hrudky tuku rozbíjí, takže se z něj máslo opravdu vyrobit nedá:-( Kyšku z něj zase nevyrobíš, protože jsou v něm kvůli trvanlivosti zabité všechny mikroorganismy, co kvašení způsobují. Maximálně zhořkne nebo zplesniví - zárodky plísně se tam dostanou po otevření krabice z okolí, ale hodné bakterie se musí naočkovat. Pokud chceš krabicák zkysat, můžeš si opatřit tzv. Tibetskou houbu, ta roste v mléce a opravdu za den udělá z hrnku mléka výborný kefír. Ptej se známých zda jí někdo nemá, nebo na internetu. A měla by se podle tradice darovat, takže solidní majitel/pěstitel Ti jí dá zdarma:-)


Avatar uživatele
Bronzový

nesmysl

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Volný čas a hobby

Zlatý Drap 880
Zlatý annas 868
Zlatý quentos 860
Zlatý hanulka11 556
Zlatý mosoj 542
Zlatý led 473
Zlatý marci1 459
Zlatý gecco 385
Zlatý iceT 373
Zlatý panenka 367

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.