Avatar uživatele
Zlatý

Kupujete hotové (chlazené) knedlíky? A pokud ano, chutnají vám?

http://www.prozeny.cz/…

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nekupuji, jednou za čas si navařím a pak balím do mrazáku porce ke spotřebě .

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

jen občas, když mám chuť na
knedlík s vajíčkem jindy ne :)

Doplňuji:
no jo na špekový jsem zapomněla
ten mám ráda, ale u tety v Brně
taky ho dělá ke kachýnce apod.
i ten bramborový někdy přijde
k chuti a nevadí, že je z pytlíku :))


Avatar uživatele
Stříbrný

Nekupuji. A nechutnají mi. Přestala jsem vařit těžké omáčky zahuštěné bílou moukou a jím brambory, rýžové nudle a někdy rýži. Když náhodou uvařím vepřo knedlo zelo, tak k tomu uvařím buď domácí bramborové knedlíky anebo bramborové knedlíky z prášku, do kterých přidám sůl, vejce a trochu mléka a chutnají jak domácí


Avatar uživatele
Pokročilý

Tak u nás se koupí knedla jen, pokud není čas ji uvařit, ale to opravdu není často... jinak domácí jsou podle mě nejlepší (pokud je samozřejmě umíte :-D) a dají se kdykoliv vytáhnout z mrazáku, když potřebujete.. :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Výlučně kupuji, přece se s tím nebudu na starý kolena patlat. A ani jsem to ještě nezkoušel :-D
Beru pravidelně jakési od řezníka, jsou dobré. Občas kupuji Moravský, ten taky ujde.


Avatar uživatele

Knedlíky vařím, mrazím i kupuji. V Turnově jsem na nechutné knedlíky nenarazila.
Nejraději mám knedlíky bramborové s použitím vařených a syrových brambor, ale ty jsou hodně nebezpečné, protože jsou skutečně velmi dobré.


Avatar uživatele
Zlatý

Já knedlíky nesnáším už od dětství, ani manžel je moc nemusí, ale jednou za čas - když dělám vepřo zelo, tak to být musí. Třeba koprovku mám nejradši se širokými nudlemi, ztraceným vejcem a uzeným lososem, rajskou nebo kuře na paprice se špagetami, guláš s tmavým chlebem nebo s bramborami... Já sice nemám problém knedlík udělat, ale kousek od nás je restaurace, kde mají opravdu vynikající kuchaře a tak ho koupím u nich. Mají dokonce více druhů - klasický houskový, karlovarský, vídeňský, špekový, bylinkový, ale i chlupaté koule z brambor. Maminka dělá výborné bramborové, takže když je zrovna navaří, jednu šišku dostaneme a já pak upeču hovězí nebo kachýnku, osmažím dokřupava cibulku a udělám špenát na smetaně nebo červené zelí na vermutu. Jako přílohu máme nejraději rýži a zeleninu (dušenou, grilovanou, zadělávanou, na másle...) anebo vařené brambory. Občas dělám i tarhonyu.:-)


Avatar uživatele
Registrovaný

Knedlíky moc nejím, pokud ale ano, raději si je uvařím doma než abych je koupila hotové v obchodě. Doma vím, co si dám do těsta. U polotovarů buď složení neznám nebo může být i pochybné.. navíc doma uvařené vycházejí i levněji :)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.