Avatar uživatele
Pokročilý

Krupicová kaše

Jde večer uvařit krupicová kaše, dát ji do sklenice nebo misky a vzít si ji další den na svačinu do školy? Nezkazí se třeba nějak a jak chutná studená?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Krupicová kaše se dá jíst i studená. Ale zkuste si ji vylepšit. Uvařit tzv. flameri.

To nejjednodušší
Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Nějakou formu si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní nalijeme, necháme v lednici asi 2 hodiny chladit. Opatrně vyklopíte a posypeme kakaem.

Přidávám kousek másla při vaření krupice. Nemusíte dávat do formy, ale nalít do vhodné skelničky, nechat vyhcladnout a ráno si vzít s sebou.

Může vylepšit tím, že do hotové krupice zamícháme hrozinky, ořechy, citronovou kůru, džem, kandované ovoce. K tomu si vezmete do školy třeba jablko a máte výbornou svačinku.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Ano - lze to, jen si ji musiš uvařit řidší (než obvykle), do rána zhoustne. Podobně se třeba běžně prodává kaše rýžová.
A jak chutná? - jako studená krupičná kaše, jak jinak - já ji nemusím ani teplou, takže chuť té studené chválit nebudu určitě...

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.