Avatar uživatele
Registrovaný

Jsou houby jedovaté když ve vařící vodě s octem zčernají?

houby

Odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Kdyby byla tato chemická reakce pravdivá k určování jedlosti/jedovatosti hub, tento způsob určování by byl jednoduchý, a závažný vzhledem k nominaci na Nobelovu cenu. Jenže podobné vzory nefungují, jako třeba houby, které jsou ožrány slimáky jsou jedlé, nejsou vůbec relevantní k jinému zažívání a chemickému prostředí člověka a je především a výhradně řídit se odborným výzkumem, zkušeností.


Avatar uživatele
Zlatý

Změna barvy při tomto postupu rozhodně neznamená jedovatost/nejedovatost hub !!!
Houby jedlé se od jedovatých liší celou řadou specifických znaků, které zná jen zkušený houbař, v mnoha případech však jen specialista - mykolog.
Jedinou možností, jak předejít případným problémům, je proto sbírat jen takové houby, které naprosto BEZPEČNĚ poznáš.
Praxe


Avatar uživatele
Zlatý

Při tepelné úpravě se alespoň částečně tmavě zabarví hodně jedlých hub (křemenáč, suchohřib, kovář, ap. ), některé mírně a jiné více. Nic to však neznamená, jsou stále jedlé.
Jako měřítko k určení jedlosti to však nelze použít !


Avatar uživatele
Zlatý

proboha netrhej v tom lese nic, co neznáš ..s ohledem na přírodu

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Příroda a životní prostředí

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Příroda a životní prostředí

Zlatý Drap 648
Zlatý beer 514
Zlatý annas 513
Zlatý hanulka11 447
Zlatý mosoj 364
Zlatý www 358
Zlatý marci1 238
Zlatý gecco 206
Zlatý quentos 183
Zlatý venkovan 179

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.