Avatar uživatele
Pokročilý

Je rozdíl ve výrobě kysaného sterilovaného zelí

Jaký je rozdíl mezi kysaným zelím ve flašce a v sáčku.Je rozdíl ve výrobě nebo akorát v obalu?děkuji

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

V lahviu nebo sáčku ( i když nevím jak by jsi steriloval v sáčku. ale nemožné to není).

Rozdíl je velký. Kysané (kvašené ) zelí je konzervované mléčným kvašením a je o hodně zdravější. Kvašením nepřichází o vitaníny a i produkty mléčného kvašení jsou zdraví přínosné.
Sterilované zelí je konzervované tak, že je po určitou dobu podrobeno vysoké teplotě cca 80 oC. Tím se obsah vitamínů snižuje.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Myslím že žiadny. Tiež vyrábame vo flaške, pretože sud sa nám rozbil. Ale zo sudu je lepší, echt kyslí. Do flašky nejde strčiť noha.


Avatar uživatele
Stříbrný

JE zelí které je vykysané v sudě nebo kádi které se po vykysání přendá do lahví a sterilizuje. Druhá možnost je nakrouhané zelí se prosolí nechá odležet nacpe do lahví a zaleje kyselým nálevem. A sterilizuje. DAlší možnost je stzrilizace mimo obal.Náplň se prohřeje v e velké nádobě a horká se ve sterilním prostředí naplní do sáčků a zataví.
Doplňuji:
Sterilizací se prodlouží trvanlivost výrobku. Není njutné dolívat slanou vodu a brzo výrobek spotřebovat.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.