Avatar uživatele
Zlatý

Jdou nějakým způsobem pomocí tradičních kuchyňských spotřebičů (mikrovlnka, sporák,trouba) utento brambory...

...tak aby chutnaly jako kdyby byly upečený ve vohni, resp. v popelu?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Dělala jsem kdysi brambory v soli. Sice chutnaly jako z ohně, ale byla to děsná vopičárna. Brambory (menší velikosti) neoloupané předvaříš asi deset minut ve vodě. Pak je posadíš do směsi hrubé soli smíchané s moukou. Ona se ta mouka nějak začne přepalovat, a tak vytvoří takový ten kýžený odér (nebo smrádek) zálesáckého ohniště, kterým erteple natáhnou. Můžeš přihodit i pár větviček rozmarýnu a trochu tymiánu. Doporučuji péci v takové té nádobě na jedno použití (bývají to hliníkové misky), protože pak je otrava mýt pekáč. Brambory tam tedy nasázíš, aby z poloviny koukaly a dáš do hodně vyhřáté trouby. Doporučuji neotvírat moc často. Hotové jsou tak za patnáct minut - když začnou praskat a slupička je papírová a hodně opečená. Ale to poznáš. Jestli to prubneš, tak dobrou chuť.
Doplňuji:
Zapomněla jsem napsat, že se ta mouka se solí musí naředit vodou! Jó a já ty brambory předvařila, ale když jsou hodně prťavé, tak to nemusí být.
Takže přidávám přesný recept i pro další zájemce :-)

http://www.apetitonline.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Budet to sice trochu chutnat po umělé hmotě, ale všechny přístroje hodit na podlahu, zapálit a v ohni upéci brambory.
možná při troše odvahy na sporák dát litinovou pánev, do ní hodit brambory a zaklopit pokličkou. a přisypat trochu dřevěného nebo živočišného uhlí.


Avatar uživatele
Bronzový

Tak na to zapomeň. Oheň je oheň.


Avatar uživatele
Zlatý

tak já taky jedině na crispu za deset minutek, ale vatra a pak ten popel je popel :))


Avatar uživatele
Zlatý

peču je na csuchém plechu ,ale jako z popela nebudou nikdy bohužel


Avatar uživatele
Zlatý

Já jednou vařil utento vepřové koleno a výsledek byl,že jsem usnul a probudil mě štiplavý kouř ze spáleného masa!


Avatar uživatele
Stříbrný

Budeš muset vyrazit do přírody. To je takové to jak tam roste tráva a nejezdí tam auta. Brambory s sebou a taky sirky.
Nějaké nápady na doma bych měla, ale bylo by to navádění ke žhářství :)


Avatar uživatele
Zlatý

Oheň je oheň. Já dělám am.brambory nebo hranolky v mikrovlce na grispu a moc dobrý. Za chvíli a bez oleje.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

bolak

barbakan: já jednou rozmražoval 3/4 hodiny kuře z mrazáku a když mikrovlnka pípla že proces rozmražování je u konce, tak sem zjistil že jsem ho nedal dovnitř...

nejhorší je, že sem ho byl mezitím asi 3x zkontrolovat a čuměl dovnitř jestli mikrovlnka funguje, jestli se kotouč točí..

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Ty naděláš, třeba takhle "vaří" už dávno všechny anorektičky. Normálka, dietní véča..:-)

Avatar uživatele
Stříbrný

manon

Roztržitost hodná génia :)

Avatar uživatele
Zlatý

aramah

Ha ha ha, no a kotouč se točil akorát kuřátko ne :))

Avatar uživatele
Zlatý

bolak

Mapel: to že oheň je oheň sem věděl taky, to mi nemusíš psát

hanulka11: s tím se nesmířím, něco vymysli!

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.