Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.září 22:03

Dělala jsem kdysi brambory v soli. Sice chutnaly jako z ohně, ale byla to děsná vopičárna. Brambory (menší velikosti) neoloupané předvaříš asi deset minut ve vodě. Pak je posadíš do směsi hrubé soli smíchané s moukou. Ona se ta mouka nějak začne přepalovat, a tak vytvoří takový ten kýžený odér (nebo smrádek) zálesáckého ohniště, kterým erteple natáhnou. Můžeš přihodit i pár větviček rozmarýnu a trochu tymiánu. Doporučuji péci v takové té nádobě na jedno použití (bývají to hliníkové misky), protože pak je otrava mýt pekáč. Brambory tam tedy nasázíš, aby z poloviny koukaly a dáš do hodně vyhřáté trouby. Doporučuji neotvírat moc často. Hotové jsou tak za patnáct minut – když začnou praskat a slupička je papírová a hodně opečená. Ale to poznáš. Jestli to prubneš, tak dobrou chuť.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.září 23:15

Dělala jsem kdysi brambory v soli. Sice chutnaly jako z ohně, ale byla to děsná vopičárna. Brambory (menší velikosti) neoloupané předvaříš asi deset minut ve vodě. Pak je posadíš do směsi hrubé soli smíchané s moukou. Ona se ta mouka nějak začne přepalovat, a tak vytvoří takový ten kýžený odér (nebo smrádek) zálesáckého ohniště, kterým erteple natáhnou. Můžeš přihodit i pár větviček rozmarýnu a trochu tymiánu. Doporučuji péci v takové té nádobě na jedno použití (bývají to hliníkové misky), protože pak je otrava mýt pekáč. Brambory tam tedy nasázíš, aby z poloviny koukaly a dáš do hodně vyhřáté trouby. Doporučuji neotvírat moc často. Hotové jsou tak za patnáct minut – když začnou praskat a slupička je papírová a hodně opečená. Ale to poznáš. Jestli to prubneš, tak dobrou chuť.
Doplňuji:
Zapomněla jsem napsat, že se ta mouka se solí musí naředit vodou! Jó a já ty brambory předvařila, ale když jsou hodně prťavé, tak to nemusí být.
Takže přidávám přesný recept i pro další zájemce 🙂

http://www.ape­titonline.cz/re­cepty/207-brambory-pecene-v-soli.html