Avatar uživatele
Ametyst

Jaký je vztah mezi dobrým zdravím a kvalitními potravinami?

Mluví se o tom , nebo jen v odborných kruzích? Nebo předstíráme, že jíme totéž, co před 100 lety před chemizací a rozvojem průmyslových technologií?
Je zřejmé, že většina lidí nakupuje podle ceny. Ale pokud člověk koupí dražší potravinu, bere to tak, že je kvalitní, a že udělal něco pro své zdraví? Je tu pojítko?

Zajímavá 0 před 256 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Pepa25

Samozřejmě kvalitní potraviny prospívají zdraví a nekvalitní a „nezdravé“ mu škodí. mluví se o tom dost a je to i dost velký byznys (označení „bio“, „eko“ atd.). Za posledních 100 let se kvalita potravin samozřejmě daleko zlepšina, potravinářské technologie jsou nekde úplně jinde (i když přirozené procesy, např. kvašení mléka probíhají stále stejně).
Většina lidí asi nakupuje podle ceny, ale také nemálo prostě chce kvalitu (a u jídla častěji než třeba u oblečení). Samozřejmě je velké téma, jak kvalitu poznat. Někdo má paniku z „éček“, ale to je dost často neoprávněné, protože „éčka“ je jen jednotné značení. Co dává smysl je podle mě preference jednoduchých potravin (např, obyčejný kogurt je lepší než „super bio“ dezert s přídavkem všeho možného, podobně třeba maso versus uzeniny atd.).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Vztah tam jistě je. Ovšem nelze brát to, že když koupím draho, dělám pro své zdraví dobře. Může to být zcela naopak. Bohužel, dnes nikdo z nás nemůže dost dobře vědět, co se v jaké potravině nachází. Doba, kdy jsme si vše vytvořili doma na dvoře, nebo vyprodukovali naši sousedé je nenávratně pryč.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek