Avatar uživatele
škubánek

Jaký je rozdíl mezi krystalovým cukrem a třtinovým cukrem?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? mojitek, johana 56, IK před 4441 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Sůwa

Krystalový cukr je hrubě mletý cukr z řepy „cukrovky“, třtinový z cukrové třtiny. Řepný cukr je bílý, třtinový nažloutlý ( nahnědlý )

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Mezi krystalovým a třtinovým cukrem není rozdíl žádný, protože i ten třtinový může být krystalový.
Rozdíl je pouze mezi řepným a třtinovým cukrem, na což se neptáš 😉.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

krystalový cukr – se vyrábí z cukrové řepy a Hnědý třtinový cukr se získává z rostliny podobné bambusu – cukrové třtiny, která dorůstá do výšky až pěti metrů krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů a aditiv. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chuť. A také nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku i medu. Třtinový cukr je i sladší a slabě větrový.

Zdroj: http://www.ve­getarian.cz/po­traviny/nakup/tr%20cu­kr.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

Třtinový cukr může být bílý a řepný cukr může být zase hnědý..oba můžou být krystal.Hnědý je nerafinovaný,u třti­nového to znamená,že je přítomno více melasy.Krystalový se používá více pro teplou úpravu drinků a pokrmů.Tzv.Mus­covado(jemněj­ší,tmavší,slad­ší s větším podílem melasy) je vhodný k úpravě drinků protože se snáze rozpustí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anci

třtinový zdravější

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
IK

"Proč třtinový cukr?
Rozdíl mezi bílým a třtinovým cukrem nespočívá pouze v barvě, ale především ve způsobu jejich výroby a zpracování, které má za následek jiné výsledné složení. Třtinový cukr neprochází procesem chemické rafinace a bělení, a neztrácí tak své unikátní, zdraví prospěšné látky, mezi které patří kromě minerálů a stopových prvků také mnohé vitamíny, enzymy či vláknina. Bílý cukr při výrobě nejenže ztrácí všechny tyto látky, ale dokonce je zbaven i zdravé, zbytkové melasy.

Celoživotní a pravidelná konzumace bílého cukru může v našem organizmu způsobit pěknou paseku. Mezi zásadní negativní dopady na lidské zdraví patří zejména oslabení imunitního systému, riziko obezity, onemocnění srdce a cév, zvýšení hladiny cholesterolu, bolesti hlavy, deprese, ale i zvýšení rizika rakoviny, hemeroidů a kvasinkových infekcí."

Lze předpokládat že třtinový cukr nebude tolik kyselinotvorný díky obsahu minerálů.

Zdroj: http://www.plet­.cz/zdravi/vse-o-zdravi/286-bily-versus-trtinovy-cukr.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kamil Kretek

to je jedno hlavně že je to sladké

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek