Avatar uživatele
Pokročilý

Jaký je rozdíl mezi krystalovým cukrem a třtinovým cukrem?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Krystalový cukr je hrubě mletý cukr z řepy "cukrovky", třtinový z cukrové třtiny. Řepný cukr je bílý, třtinový nažloutlý ( nahnědlý )

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Mezi krystalovým a třtinovým cukrem není rozdíl žádný, protože i ten třtinový může být krystalový.
Rozdíl je pouze mezi řepným a třtinovým cukrem, na což se neptáš ;-).


Avatar uživatele
Zlatý

krystalový cukr - se vyrábí z cukrové řepy a Hnědý třtinový cukr se získává z rostliny podobné bambusu - cukrové třtiny, která dorůstá do výšky až pěti metrů krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů a aditiv. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chuť. A také nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku i medu. Třtinový cukr je i sladší a slabě větrový.

Zdroj: http://www.vegetarian.cz/potra viny/nakup/tr%20cukr.html


Avatar uživatele
Zlatý

Třtinový cukr může být bílý a řepný cukr může být zase hnědý..oba můžou být krystal.Hnědý je nerafinovaný,u třtinového to znamená,že je přítomno více melasy.Krystalový se používá více pro teplou úpravu drinků a pokrmů. Tzv. Muscovado(jemnější, tmavší, sladší s větším podílem melasy) je vhodný k úpravě drinků protože se snáze rozpustí.


Avatar uživatele
Pokročilý

třtinový zdravější


Avatar uživatele
Registrovaný

to je jedno hlavně že je to sladké


Avatar uživatele
Bronzový

"Proč třtinový cukr?
Rozdíl mezi bílým a třtinovým cukrem nespočívá pouze v barvě, ale především ve způsobu jejich výroby a zpracování, které má za následek jiné výsledné složení. Třtinový cukr neprochází procesem chemické rafinace a bělení, a neztrácí tak své unikátní, zdraví prospěšné látky, mezi které patří kromě minerálů a stopových prvků také mnohé vitamíny, enzymy či vláknina. Bílý cukr při výrobě nejenže ztrácí všechny tyto látky, ale dokonce je zbaven i zdravé, zbytkové melasy.

Celoživotní a pravidelná konzumace bílého cukru může v našem organizmu způsobit pěknou paseku. Mezi zásadní negativní dopady na lidské zdraví patří zejména oslabení imunitního systému, riziko obezity, onemocnění srdce a cév, zvýšení hladiny cholesterolu, bolesti hlavy, deprese, ale i zvýšení rizika rakoviny, hemeroidů a kvasinkových infekcí."

Lze předpokládat že třtinový cukr nebude tolik kyselinotvorný díky obsahu minerálů.

Zdroj: http://www.plet.cz/zdravi/vse- o-zdravi/286-bily-versus-trtin ovy-cukr.html

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.