Avatar uživatele
Pokročilý

Jaké jsou výhody a nevýhody vaječných a bezvaječných těstovin? V čem je rozdíl? Nikdy nevím, které koupit. Děkuji

to, že v jedněch je vejce a ve druhých né.. je asi zřejmé, ale k čemu je to dobré?? nevím, co si o tom myslet :-( ..které mám kupovat, jaký je v nich rozdíl, jsou některé zdravější?? nebo škodlivější??.. :-OOO ..nebo je to kvůli alergikům.. prooooč??

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

z hlediska zdraví jsou rozhodně zdravější těstoviny bezvaječné, protože - ať to zní jakkoli absurdně - již komibnace mouka + vejce, kterou většina kuchařů považuje za "základ všeho", je špatně. Obecně by se živočišné produkty neměly totiž kombinovat s obilnými - žaludek má takovou kombinaci problém strávit, potřebuje na to osm, ba mnohdy až dvanáct hodin. Nemocný žaludek ji dokonce nestráví vůbec, taková kombinace v něm shnije.

více v publikacích H. a M. Diamondových ("Fit pro život", FIN Olomouc 1993 aj.)

Zdroj: rady p. léčitele Kafky a životní zkušenost

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Rozdíl je jenom ten, že bezvaječné těstoviny jsou ošizené, tudíž mohou být levnější. Zdravější nejsou, leda tak pro lidi, co mají problémy s cholesterolem.


Avatar uživatele
Stříbrný

Udělejte si domácí
vajíčko, lžička oleje, polohr. mouka, špetka soli a s kupovanýma se to nedá srovnávat :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Já mám tu zkušenost,že bezvaječné těstoviny se při vaření rozpadnou a z kolínek jsem mívala drobečky.
Chcete-li si pochutnat,kupujte semolinové těstoviny,jedno jaké značky.Jsou sice dražší než ty normální,ale nerozpadnou se,mají hezkou barvu a myslím,že jsou i krapet zdravější,sytější.


Avatar uživatele
Stříbrný

Ono je to i z vaječnými těstovinami sporné. Byvaly těstoviny označení jako třívaječné a pětivaječné ale už nikde není napsáno na kolik mouky.Jistotu můžete mít jen pokud je vyrobíte sami doma. Viděl jsem film jak se dělají ručně makarony. Těsto se vyvalovalo na špejli.To je zábava.


Avatar uživatele
Stříbrný

Na otázku těstovin vaječných a bezvaječných je zde odpovědí dost. Jen doplním. Do těstovin, které se nelepí se přidává mouka ze speciální pšenice tvrdé (triticum durum). Mouku z ní bohužel asi neseženeme.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.