Avatar uživatele
Registrovaný

jak vypočítám rovnici : 3(x-2)-2(x-1)=-2x+3

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Domáci úkoly nepočítáme. Velmi jednoduché. Jen vynásobit, pak změnit znaménka, sečíst, převést, vypočítat x.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

roznásobíme závorky, převedeme výrazy s proměnnou (x) na jednu stranu, výrazy bez proměnné na druhou stranu a ono to z toho vyleze. Pozor při tom na znamínka - např. až budete násobit (-2).(-1), vyleze kladná dvojka, neboť minus krát minus dá plus


Avatar uživatele
Pokročilý

:D jé to je jednoduché :D
3x-6-2x+2 = -2x+3 Pak ixka k sobě a čísla taky

3x-2x+2x = +6 -2 +3
3x= 7 výsledek je x=tři sedminy


Avatar uživatele
Zlatý

3(x-2)-2(x-1)=-2x+3
3x-6-2x+2 = - 2x+3
x-4 = - 2x +3
-7 = - x rovnici vynásob -1
x = 7

tak ne bylo to dobře, vracím

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Vzdělání a práce

Zlatý annas 2416
Zlatý Drap 1489
Zlatý quentos 1219
Zlatý mosoj 643
Zlatý hanulka11 567
Zlatý gecco 564
Stříbrný ivzez 539
Zlatý led 528
Zlatý marci1 491
Zlatý Michal Kole 475

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.