Avatar uživatele
Pokročilý

jak poznat kvalitní alkohol? popř. po jakém množství metylalkoholu je možné si poškodit zrak?

Doplňuji:
spíše mě zajímá v obchodě. Například jestli božkov je kvalitnější nebo mám rozpálit zakoupený alkohol na plameni?:D Nemyslím domácí pálený :-) A kolik jsou ty cm v ml?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Třeba do skotských se přidává metylalkohol úmyslně v určitém procentu pro zjemnění chuti.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Metylalkohol by se mohl dostat pravděpodobněji koupit za "levné" peníze od pokoutních prodejců. Také by se s ním dalo setkat spíše z nelegální domácí pálenice. Je ovšem otázka, zda v této nelegální pálenici by si případný zájemce o získání alkoholu nedal na případné riziko daleko větší pozor.
U nápojů v obchodě se pozná jeho kvalita podle obsahu alkoholu, což jsou uvedené stupně na etiketě.
V obchodě asi dělat "ohýnek" nebudeš.
Doporučuji obrátit se na net a na Wikipedii a přečíst si informace o metylalkoholu tam. Určitě Tě uklidní a zbavíš se starostí o svůj zrak.


Avatar uživatele
Pokročilý

Myslím, že se to dělá podle barvy plamene. A s tím zrakem to závisí jak u koho.
Do 4cm3 -10cm3 oslepnutí. Od 4cm3-10cm3 SMRT.


Avatar uživatele
Zlatý

robiť pokusy s alkoholom by som nedoporučoval (či už sa jedná o etylalkohol alebo metylalkohol).
Pri istej dávka sú totiž OBA smrteľne jedovaté, o iných následkoch (trvalých) pri chronickom užívaní (ale i neprimeranom jednorázovo) ani nehovorím.
Pokiaľ kupovať alkoholické nápoje, nie "pod rukou", rozhodne nie na kadejakých "jarmokoch", vždy zavreté a s kolkom (čo i tak nie vždy nie je zárukou "pravosti" a "neškodnosti" [zlaté vietnamské ručičky]).

Radiť ťažko.


Avatar uživatele
Zlatý

Záleží na tom co myslíš pod pojmem kvalitní alkohol !!
Většinou je to o jemnosti a chuti , tedy přítomnosti látek které jsou příčinou charakteristického buketu toho kterého alkoholu.

Ono totiž záleží na typu alkoholu, způsobu výroby a hlavně surovinách.
Zjednodušovat složení alkoholu jenom na etanol je zcela nedostačující.
Obecně zde popsat složení nějakého typu alkoholu se vymyká možnostem a účelu tohoto serveru. Etylalkohol bez metylalkoholu a těch ostatních látek chutná asi jenom mužikům v sibiřské tajze!

Jenom uvádím že při alkoholovém kvašení nevzniká jenom etylalkohol, ale podle druhu suroviny ke kvašení i metylalkohol , benzylalkohol, benzaldehyd, kyselina mravenčí, etylestery kyseliny propionové a kyseliny máselné a řada aromatických a chuťových látek, vytvářející pro každý nápoj charakteristický buket !! Uplatňuje se vliv kvasinek a plísní. Jako vedlejší produkt alkoholového kvašení dále vznikají vyšší alkoholy, estery a fural, které při destilaci částečně přecházejí do destilátu.
Zcela pravidelnou složkou destilátu z peckovitého ovoce, jablečných a hruškových kvasů je methylalkohol. Destiláty z peckovitého ovoce obsahují 0,4- 2,4 % metylalkoholu z jablečných a hruškových kvasů až 2 % a z matolinovice až 4,5 %. Všechny tyto látky vznikají při lihovém kvašení, jsou legální složkou, neodstraňují se a normálně se pijí !!

Jenom podotýkám že jako antidotum ( protijed) na metylalkohol je etylalkohol !!
Což vlastně každý destilát obsahuje.


Avatar uživatele
Zlatý

Normální je alkohol používat v malých dávkách a občas. Pokud jde o ženu, tak dvakrát opatrněnjí. Tak co řešit. Pokud chci kvalitní alkohol, koupím si od kvalitních výrobců, kteří mají svoji výrobní tradici a hrdost. A ještě k tomu v kvalitním obchodě.
Na měření alkoholu se jinak nechá sehnat měřící zařízení.
Božkov je tak pro zedníky a nebo do těsta. Otázka zněla kvalitní alkohol - tak proč je uveden božkov.


Avatar uživatele
Registrovaný

Kvalitní alkohol vyrábějí pouze certifikované firmy. Jakékoliv domácí analýzy nejsou věrohodné. Je nutno rozlišovat chuťové vlastnosti a zdravotní nezávadnost. Vše závisí na destilačním postupu, zrání a další technologii výroby. Metylalkohol je zvlášť nebezpečný jed a smrtelné množství je 6 až 10 g (7 až 13 ml), podle hmotnosti člověka. Dříve se používal jako antidotum etylalkohol, ale bezprostředně po požití metylalkoholu. Nyní se již nepoužívá.
Doplňuji:
Podvodní prodejci prodávají výrobky ze syntetického etylalkoholu, což je nepřípustné. Ten se používá pouze pro průmyslovou výrobu. Použitelný je pouze potravinářský vyráběný alkoholovým kvašením (ovoce s obsahem fruktozy, nebo brambor - škrob se enzymaticky štěpí na cukry, a dalších surovin rostlinného původu)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1609
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1283
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 716
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 566
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.