Avatar uživatele
Pokročilý

Jak poznám pravý yogurt?

Bez přidané želatiny, tepelné úpravy apod.? Na netu radí hledat označení "yogurt", protože "Podle vyhlášky č. 77/2003 Sb. o mléčných výrobcích smí být jako jogurt označován pouze výrobek, který neprošel žádnou tepelnou úpravou a neobsahuje konzervační látky."

Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/…

a že skleničkové jsou nejkvalitnější...ale podle čeho ve složení to poznám? Mám doma např. OLMA bílý yogurt a složení "mléko, mléčná bílkovina, živé yogurtové kultury" a pak albert, který má "85% smetana, 15% ovocná složka, škrob, koncentráty, jog.kultura...co ze složení mi má co napovídat? Co tam má být? Díky, ps. je mi jasné, že albert asi moc yogurt nebude :))

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Kupuji jenom dva: Selský jogurt Hollandia a OLMA
oba zásadně bez přísad, (míchám si sama) …
Doplňuji:
Nekoupila bych nic, co by mělo na obalu slovo yogurt …

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Článek naprosto o ničem, jako většina článků na Vitalii. Jogurt ve smyslu uvedené vyhlášky je samozřejmě OLMA i Albert. Mimochodem, víte, že no-name smetanový jogurt Albert, Billa i Tesco je Florian od Olmy? Takže dotaz na rozdíl je jen p rozdílu mezi bílým a smetanovým ochuceným ... ;-))

P.S. Vidím, že v Olmě a Hollandii mohou mít z místních dam radost, akorát mě překvapuje, že už nefrčí Activia


Avatar uživatele
Bronzový

Správnej jogurt je prostě chuťově dobrej... A obsahuje mléčné bakterie a na povrchu vytvoří tukovou vrstvičku - škraloup, to je známka dobrýho jogurtu, a ty skleničkový ho vždycky maj. Jsou ještě dobré i kozí a ovčí jogurty, ale jsou ještě dražší, než ty skleničkové z kravského mléka.


Avatar uživatele
Pokročilý

Jak píše ivziz, také kupuji Selský nebo Hollandia (dva různé) půllitrové jogurty a na obalu je fakt napsána jen jogurtová kultura. Někdy si do něj zamíchám marmeládu nebo kakao a někdy ho sním jen tak s rohlíkem. Oni se ti broučci dají doma rozmnožit a vyrobit si svůj jogurt. Zkusil jsem, nepovedlo se.


Avatar uživatele
Bronzový

Dobrý jogurt musí být dostatečně tučný a tedy hustý :)
Sladké "jogurty", light výrobky, s 0% tuku vůbec nekupuji! krémovitá konzistence výrobků je zajištěna pomocí různých zahušťovadel (škrob, želatina) => to už pro mne není jogurt., viz ivzez
Někdy též koupím bílou, neslazenou jihočeskou Madetu, Pilos nebo Choceňský...
http://karolinaloskotova.blog. cz/…
;-) též potvrzuji super chuť = http://www.chemievjidle.cz/…


 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

ivzez

@Pepa25:

Activia nikdy nebyla dobrá
(jednou jsem ji od někoho dostala, takže jsem ji i ochutnala – nedojedla).
Danone měl jen masívní reklamu, které bohužel podlehla spousta lidí.
Obdobné je to se značkou Müller.

Dobrý jogurt je takový, z něhož si můžete sám doma udělat další.
A to vždycky byly jen ty jmenované.

Prosím nebrat jako reklamu, obojí doporučuji na základě osobní zkušenosti
(z žádnou z firem, které jmenované vyrábějí, nemám nic společného).

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.