Avatar uživatele
Zlatý

Jaké máte zkušenosti s děláním popcornu v mikrovlnce?

Mně se prostě neustále stává, že mi prostě třetina kuliček nevybouchne. Zkoušel jsem nastavit na mikrovlnce různé režimy, a stejně bez výsledku. A není to tím že by se třeba zasekl kotouč ve chvíli kdy se pytel nafoukne a mohl by se šprajcnout o stěnu, ten se normální točí pořád, ale prostě když do dám na 2min:40sec, tak má ten popcorn ideální barvu i chuť, ale tak třetina kuliček mi nevybouchne, a když ten interval protáhnu na 2min:50sec, tak jich sice vybouchne o nějakých 85%, ale ty ostatní co v předchozím případě byly OK, už smrdí připálením.

A v návodu píšou "počka až mezi praskajícími kuličkami bude 2-3 vteřinová pauza", jenže to se nikdy nestane. Kdybych čekal tak dlouho, tak by byly úplně černý, kde je teda chyba?

A změnilo by se něco kdybych to dělal v normální troubě? A pokud jo, musel bych to vyndat z toho papírovýho pytle nebo se to i v normální troubě dělá v tom? A na kolik stupňů a jak dlouho?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Naučil jsem se nečekat, až všechna zrníčka prasknou. Raději obětuji jejich jistou část s tím, že zbytek popcornu bude chutný ;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

bohužel, ztráty jsou a budou. A v každe toubě to asi bude trochu jinak, podle toho kam je namířen zářič.
Do klasické trouby to nedávej, tam by se Ti pekly z jedné strany am připálili by se zatímco z druhé, nebo z prostředka bys je měl nevypukané. Pokud je nechceš dělat v mikrovlnce, kup si popkornovou kukuřici a popkorn si udělej sám v kastrolu na plotýnce vařiče.


Avatar uživatele
Zlatý

Kup si už hotový popcorn, tam jsou vypukaný všechny.
Jinak já třeba MT vypnu a sáček protřepu a otočím a udělám to několikrát, a stejně jsou některý zrna nepuklý.


Avatar uživatele
Bronzový

Hlavně ať nikoho nenapadne zbytek kuliček dát na talíř a zakrýt talířem a znova to nechat praskat.
Tak to dělal otec s bráchou, zapomněli na to a spálilo se to. Ještě druhý den jsme měli doma dým a smrad, mikrovlnka byla 4 dny venku a smrdí do teď. Vymytá citrónem, vyvařená citrónem - prostě vším možným a jsou tomu už 2 měsíce.


Avatar uživatele

Vždy jsou ztráty u popcornu,nikdy ti nebouchnou všechny.


Avatar uživatele

dělám to pořád stejně tři a půl minuty a pak tipuju, kolik se jich neudělalo. bývá to kolem 60 kuliček a to mě finančně nepoloží :-)

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

bolak

boreczech: to se máš :-(

Avatar uživatele
Bronzový

Luxx

iceT -> i v hotovém popcornu jsou nevypukané zrnka

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.