Avatar uživatele
Pokročilý

Jak na brambory,které se strašně rozváří?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud je kupuji od soukromníka, vybírám podlouhlé, ne kulaté. V obchodě kupuji typ "A" a snažím se o totéž..Samozřejmě je během vaření hlídám !
Zkušenost z dětství a funguje, kupodivu, dodnes i na ty přešlechtěné odrůdy ))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Záleží,na typu brambor,které vaříš.Tady,je něco o varných typech.

http://www.novakuchyne.cz/…
Doplňuji:
Dovolím si,jednu radu,pro ty,co to nevědí. Vaříte- li, oloupané, rozkrájené brambory,že jsou uvařené,poznáte,bez jakéhokoliv dotyku,pohledem.Brambor,ztratí ostré hrany,na řezu,v okamžiku,kdy je uvařený.Hrany,jsou oblé.Léty,ověřeno. :)


Avatar uživatele
Zlatý

jedině je hlídat a vypnout včas , ale právě podle druhu brambor je používám potom na přípravů pokrmů
takové které se rozváří jsou dobré na kaši , pyré
jako přílohové si koupíš speciální odrudu
pak i salátové další odrůdu

takže je to prostě v druhu


Avatar uživatele
Bronzový

Najdou se někdy ovšem i tak kulišácké brambory které se rozvařují ale ještě jsou tvrdé. Někdy mám obavu že nás markety cpou krmnými bramborami. A je fakt že koupit kvalitní a chutné brambory je problém. Aby po uvaření byly celé, nebyly černé za 10 minut a voněly bramborově.


Avatar uživatele
Bronzový

Nekupujte varné typy B,C, ale jen A. Já kupuju jen áčka a nikdy se mi nerozváří.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 876
Zlatý annas 774
Zlatý marci1 502
Zlatý iceT 499
Zlatý gecco 443
Zlatý briketka10 432
Zlatý quentos 413
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 353

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.