Avatar uživatele
Registrovaný

Dělá se do cibulove polivky zasmažka anebo se to něčím zahuštuje prosim poradte je to nalehave

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Kdysi jsem jedla ve Francii naprosto skvostnou cibulačku a od té doby jinou nedělám. Znám takové ty klasické řídké s bílým vínem, ale tahle byla hutnější, velouté, ale ne mastná jako "ta naše" s jíškou. Recept mám a budeš se divit, jak to ti frantíci dělají jednoduše a dobře...
Na másle osmahneš tři až čtyří velké cibule, nakrájené na kolečka - při smažení trochu podléváš vodou, rychleji hnědnou. Když jsou krásně zlaté, zaliješ je hovězím vývarem a přidáš jednu celou nalámanou bílou bagetu. Ta se v té polévce za chvíli rozvaří, ale polévku dokonale zahustí - stejně se to ještě rozmixuje. Polévka se servíruje s nastrouhaným sýrem, čerstvým tymiánem a kroužky osmažené cibulky (předem obal v troše mouky a osmaž ve vyšší vrstvě oleje). Nakonec popraš čerstvě drceným pepřem.
Btw - ta vychytávka s tou bagetou je super, dělají to tam jako základ mnoha zeleninových polévek, do nichž mi normálně cpeme tučnou a těžkou jíšku. Paradoxně tohle má mnohem lepší chuť a je i to takové voňavější.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Avatar uživatele
Stříbrný

Vepište odpověď... http://www.google.cz/…


Avatar uživatele
Stříbrný

záleží jakou cibulačku děláš...


Avatar uživatele
Bronzový

desítky receptů na cibulačku najdeš na netu, tak si vyber

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Sůwa

Damiano, to je úplně super, už si to přepisuju do svého polorozpadlého sešitu. Dětem se dělávala "panádlová" polévka, ta se taky zahušťuje houskou, ale už mi to nějak vypadlo. Díky !!! :-)

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Sůwa: Taky, že když jsem to tehdy "přitáhla" domů, tak mamka říkala: No jo, to je "naše" panádlová...:-))) Ve starých českých kuchařkách fakt je, ale to bude i tím, že se dřív hodně vařilo "po francouzsku", takže galskokohoutským upírat recept nebudu..:-) Já ji dělám docela často, taky dávám housku nebo rohlík, bageta není to zásadní (mám i za to, že ty naše obyč rohlíky maji dokonce výraznější chuť), jen se to pak musí rozmixovat, aby byla ta textura dokonalá. Někdy dám jen jednu cibuli, svařím, rozmixuji a přidám zeleninu (mrkev, celer, brokolici), je to vynikající polévka.:-) Jsem ráda, že jsem ji takhle připomněla..:-)

Avatar uživatele

anonym

@Damiana: Já tuhle francouzskou cibulačku vařím také dost často, jen při smažení cibule dávám zkaramelizovat trochu cukru a později nemixuji.

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Ten cukr je dobrý, je to pak tmavší. Akorát, že když to pak nerozmixuješ, není to úplně hladké.

 

Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Volný čas a hobby

Zlatý Drap 881
Zlatý annas 868
Zlatý quentos 861
Zlatý hanulka11 556
Zlatý mosoj 542
Zlatý led 474
Zlatý marci1 460
Zlatý gecco 385
Zlatý iceT 373
Zlatý panenka 367

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.