Avatar uživatele
TEREZA.B

Co dělá v žaludku ocet a proč nám kyselé chutná?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4093 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Odpoveď byla označena jako užitečná

Žaludek sám o sobě obsahuje roztok kyseliny chlorovodíkové, která pomáhat trávit jídlo.
Další kyselinou, tedy octem se nepatrně zvýší kyselost, ale zdravý organismus to velmi rychle srovná. Kyselé chutná ne všem stejně a ne všem stejná kyselost.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?TEREZA.B Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Bedy

No jak komu – řada lidí, včetně mně, kyselé nesnáší – různé ty kyselé okurky, papričky, rybičky, apod. prostě nemůžu.

No jinak ocet je slabá zředěná kyselina octová – většinou najdeme 8%, ale dá se najít i 10% (dnes už možná ne, já ocet nekupuju). Takže 8% slabá organická kyselina v žaludku toho moc nenadělá – ale pozor na překyselení žaludku – zvlášť při zvýšené konzumaci.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Co dělá v žaludku ocet nevím, ale žaludeční šťávy které obsahují kyselinu chlorovodíkovou ( solnou) si s ní poradí a stráví.

Kysele nám chutná proto, že chuťové pohárky které jsou hlavně na jazyku a u lidí kteří mají klapačky( prosím pro neznalé – jedná se o vyndavací chrup) i na horním patře, to jako kyselost vyhodnotí a informují o tom mozek !!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek