Avatar uživatele
Pokročilý

Co dělá v žaludku ocet a proč nám kyselé chutná?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Žaludek sám o sobě obsahuje roztok kyseliny chlorovodíkové, která pomáhat trávit jídlo.
Další kyselinou, tedy octem se nepatrně zvýší kyselost, ale zdravý organismus to velmi rychle srovná. Kyselé chutná ne všem stejně a ne všem stejná kyselost.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

No jak komu - řada lidí, včetně mně, kyselé nesnáší - různé ty kyselé okurky, papričky, rybičky, apod. prostě nemůžu.

No jinak ocet je slabá zředěná kyselina octová - většinou najdeme 8%, ale dá se najít i 10% (dnes už možná ne, já ocet nekupuju). Takže 8% slabá organická kyselina v žaludku toho moc nenadělá - ale pozor na překyselení žaludku - zvlášť při zvýšené konzumaci.


Avatar uživatele
Zlatý

Co dělá v žaludku ocet nevím, ale žaludeční šťávy které obsahují kyselinu chlorovodíkovou ( solnou) si s ní poradí a stráví.

Kysele nám chutná proto, že chuťové pohárky které jsou hlavně na jazyku a u lidí kteří mají klapačky( prosím pro neznalé - jedná se o vyndavací chrup) i na horním patře, to jako kyselost vyhodnotí a informují o tom mozek !!

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.