Avatar uživatele
Pokročilý

celozrnné pečivo

Jaká je vlastně příčina toho že to pravé celozrnné pečivo vydrží déle než normální bíle? Je to tím že v celozrnném pečivu pracují ty zrna.??

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

nie, je poctivo upečené z hrubých múk viacerých druhov (viacerých zŕn).

pokiaľ si kúpite celozrnné pečivo/chlieb v supermarkete, nekupujete celozrnné pečivo, ale biele pečivo zafarbené a doplnené nejakými zrnami - takže je to to isté, ako biely chlieb/pečivo.

a poctivé celozrnné pečivo/chlieb má iné vlastnosti, ako priemyselne na páse vyrábaný akože chlieb/pečivo.

takže príčina je v poctivých surovinách a v poctivej práci.


Avatar uživatele
Stříbrný

Záleží hlavně na tom, jestli je celozrnné, ale vyráběné stejným zůsobem jako běžné, nebo celozrnné z poctivého těsta a ještě třeba za použití kvásku apod.

Pokud si koupíte třeba celozrnnou kaiserku, kterou měli někde ve skladu a pak jí jen rozmrazili a rozpekli. Nevydrží Vám o moc déle než bílá.

Je -li ale skutečně poctivě udělaná, pak právě bakterie, žijící ve slupkách těch zrn, brání do značné míry vzniku plísní a dalších procesů kažení. V bílé mouce už jsou slupky zrn odstraněné, takže i bakterie chybí. Proto také kváskový chléb vydrží třeba i 2 týdny, protože kvásek je vyroben z celozrnné mouky právě díky oněm bakteriím.


Avatar uživatele
Pokročilý

Arygnoc má pravdu,jen doplním , že neprodané pečivo se nechá ztvrdnout a v rámci šetření se znova rozemele a přidává do nového pečiva.Proto taková ,, kvalita ''

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.