Avatar uživatele
Bronzový

Byo by zdravotně lepší odšťavnit kopřivu místo vyluhování ve vroucí vodě?

Třeba mám 50 kopřiv a vyluhuji je ve vroucí vodě a naproti tomu když bych použil nějaký lis, který by z toho získal šťávu lisováním za studena. A tu šťávu bych například nalil do chladnější převařené vody a pil? Případně pokud by bylo to lisování mnohem lepší, tak jaký lis pořídit pro tento účel, jak to najít na internetu.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Šťáva ze syrových kopřiv je vitaminová bomba, ale u citlivějších můž způsobi alergii.

"Čerstvou kopřivovou šťávu získáme z listů nejlépe pomocí odšťavňovače. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce nejdéle 2 dny, můžeme ji v malých dávkách i zmrazit a před použitím zase rozmrazit.

Čerstvá šťáva bez tepelného zpracování, obsahuje vitamin E a K, může výrazně ovlivnit metabolické funkce organismu, vzhled pokožky i vlasů. Užíváme po 2 týdny třikrát denně 1 polévkovou lžíci rozpuštěnou ve vodě nebo čaji."

http://www.labuznik.cz/…

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1605
Zlatý mosoj 1494
Zlatý marci1 1277
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 990
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 714
Zlatý quentos 713
Zlatý iceT 565
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.