Avatar uživatele

aké merateľné rozdiely sú medzi klasickými potravinami a biopotravinami, okrem ceny?

Doplňuji:
prosím, tak to zdôraznim:
MERATEĽNÉ ROZDIELY

nie čo to je a skade to je.
podľa mňa sa jedná iba o podvádzanie spotrebiteľa, pretože NIJAKO sa medzi nimi nedá zistiť rozdiel.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Bioprodukt, je jakákoliv surovina rostlinného nebo živočišného původu, která pochází z ekologického hospodářství a je na ni vystaven platný certifikát. Biopotravina je potravina vyrobená z produktů ekologického zemědělství za podmínek určených zákonem, která splňuje specifické požadavky na jakost a zdravotní nezávadnost (např. bez použití umělých hnojiv, škodlivých chemických postřiků či geneticky modifikovaných organismů (GMO) a výrobků na jejich bázi.)

Viz pár starších odpovědí:
http://www.odpovedi.cz/…
http://www.odpovedi.cz/…
http://www.odpovedi.cz/…
http://www.odpovedi.cz/…
http://www.odpovedi.cz/…
Doplňuji:
Nižší či žádný obsah syntetických pesticidů v biopotravinách pro tebe není měřitelná hodnota?
Právě míra obsahu nedovolených látek, je podmínkou pro certifikaci opravňující používat označení Bioprodukt nebo Biopotravina. Např. na farmářských trzích by tito prodejci měli mít kromě ŽL, vystaven i právě takový certifikát.

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/B iopotraviny

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Tak například množství cizích a nežádoucích látek v potravině (to jsou ty měřitelné normy) doma nezměříš, musíme spoléhat na legislativu.
Osobně tomu taky nijak zvlášť nevěřím.


Avatar uživatele
Bronzový

krome ceny zadne


Avatar uživatele

Velice dobrý článek

http://jaroslavpetr.bigbloger. lidovky.cz/…


Avatar uživatele
Pokročilý

Měřitelné rozdíly jsou na hranici statistické odchylky. Takže asi tak.

Apropos by mě zajímalo, co je škodlivého na GMO. Všechny prozatimní výzkumy, které měly prokázat škodlivost GMO byly buď podvržené nebo byly dělané na nereprezentativním testovacím vzorku.
Doplňuji:
Normální farmář hnojí za slunečního svitu. Biofarmář hnojí za měsíčního svitu.


Avatar uživatele
Bronzový

Co já vím, tak bio jsou akorát přírodní.


Avatar uživatele
Pokročilý

Asi že se vyrábí jiným způsobem, zdravějším, tedy v sobě neobsahují tolik chemií jako ty normální.. Jediné co mě asi tak napadá.


Avatar uživatele
Stříbrný

Mněla by být bio potravinách menší míra chemie. Je to ale iluzorní velkou spoustu škodlivin už obsahuje samotný vzduch. a déšť to zpláchne na pole. Viz kyselé deště

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.