Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.únor 16:05

Jak je to s vejci, snesenými slepicí infikovanou ptačí chřipkou? Je virus i v těchto vejcích?

Zdraví – Nemoci

Na několika odkazech, které jsem ‚vygooglil‘ se především zdůrazňuje, že virus H5N1 se rychle šíří mezi ptáky, avšak má omezenou schopnost infikovat člověka. Ale o vejcích ani zmínka. I když třeba na wiki (https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Pta%C4%8D%C3%AD_ch%C5­%99ipka ) je opatrně upozorňováno na skutečnost, že již před léty se některé země, kde se epidemie viru H5N1, (příp. jeho mutací H5×x- podle světadílu výskytu) objevila- snažily toto utajovat- na př. Čína.
A tak mám trochu obavy, aby časem, po několikerém dalším zmutování se tento virus nedostal na zcela jiný ‚level‘- a nebyla z toho nakonec pandemie- s fatálními následky!

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.únor 16:08

Jak je to s vejci snesenými slepicí infikovanou ptačí chřipkou? Je virus i v těchto vejcích?

Zdraví – Nemoci

Na několika odkazech, které jsem ‚vygooglil‘, se především zdůrazňuje, že virus H5N1 se rychle šíří mezi ptáky, avšak má omezenou schopnost infikovat člověka. Ale o vejcích ani zmínka. I když třeba na Wiki (https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Pta%C4%8D%C3%AD_ch%C5­%99ipka ) je opatrně upozorňováno na skutečnost, že již před léty se některé země, kde se epidemie viru H5N1, (příp. jeho mutací H5×x – podle světadílu výskytu) objevila – snažily toto utajovat – např. Čína.
A tak mám trochu obavy, aby se časem po několikerém dalším zmutování tento virus nedostal na zcela jiný ‚level‘- a nebyla z toho nakonec pandemie – s fatálními následky!