Odpověděl/a – 12.červenec 19:21
Je to celkem prosté. V naší běžné stravě máme příliš mnoho
jednoduchých cukrů. V bílé pečivu, ve všech buchtách, koláčích,
džemu,ovoci, ve všech kupovaných nápojích ve spoustě dalšího. Pokud
takovou dávku sníme, tak poměrně rychle se cukr dostává do krve. Nastává
u nás hypoglykemie, kdy máme zvýšenou hladinu cukru v krvi, začne
okamžitě pracovat slinivka a vytváří inzulín, aby cukr odbourala.
U zdravého člověka se jí to do hodiny podaří. Přesto máme stále dost
inzulínu v těle, a tělo aby se s tím srovnalo, tam potřebuje zase další
cukr.
Takto je to uvedeno zkráceně. Lze ale obecně říct, že každá strava
obsahující cukr, vyvolává další chuť opět na sladké.
Odpověděl/a – 12.červenec 20:27
Je to celkem prosté. V naší běžné stravě máme příliš mnoho
jednoduchých cukrů. V bílé pečivu, ve všech buchtách, koláčích,
džemu,ovoci, ve všech kupovaných nápojích, ve spoustě dalšího. Pokud
takovou dávku sníme, tak poměrně rychle se cukr dostává do krve. Nastává
u nás hyperglykemie, kdy máme zvýšenou hladinu cukru v krvi, začne
okamžitě pracovat slinivka a vytváří inzulín, aby cukr odbourala.
U zdravého člověka se jí to do hodiny podaří. Přesto máme stále dost
inzulínu v těle, a tělo aby se s tím srovnalo, tam potřebuje zase další
cukr.
Takto je to uvedeno zkráceně. Lze ale obecně říct, že každá strava
obsahující cukr, vyvolává další chuť opět na sladké.