Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.červenec 19:21

Je to celkem prosté. V naší běžné stravě máme příliš mnoho jednoduchých cukrů. V bílé pečivu, ve všech buchtách, koláčích, džemu,ovoci, ve všech kupovaných nápojích ve spoustě dalšího. Pokud takovou dávku sníme, tak poměrně rychle se cukr dostává do krve. Nastává u nás hypoglykemie, kdy máme zvýšenou hladinu cukru v krvi, začne okamžitě pracovat slinivka a vytváří inzulín, aby cukr odbourala. U zdravého člověka se jí to do hodiny podaří. Přesto máme stále dost inzulínu v těle, a tělo aby se s tím srovnalo, tam potřebuje zase další cukr.
Takto je to uvedeno zkráceně. Lze ale obecně říct, že každá strava obsahující cukr, vyvolává další chuť opět na sladké.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.červenec 20:27

Je to celkem prosté. V naší běžné stravě máme příliš mnoho jednoduchých cukrů. V bílé pečivu, ve všech buchtách, koláčích, džemu,ovoci, ve všech kupovaných nápojích, ve spoustě dalšího. Pokud takovou dávku sníme, tak poměrně rychle se cukr dostává do krve. Nastává u nás hyperglykemie, kdy máme zvýšenou hladinu cukru v krvi, začne okamžitě pracovat slinivka a vytváří inzulín, aby cukr odbourala. U zdravého člověka se jí to do hodiny podaří. Přesto máme stále dost inzulínu v těle, a tělo aby se s tím srovnalo, tam potřebuje zase další cukr.
Takto je to uvedeno zkráceně. Lze ale obecně říct, že každá strava obsahující cukr, vyvolává další chuť opět na sladké.