Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.leden 21:59

Jistě, přímo na recyklaci jsem měla před necelým rokem i prezentaci. A buzeruju jak doma, tak spolubydlící na bytě :D obzvlášť tam se nestačím divit, kolik se těch plastů nahromadí, je to strašný… No, ten odpad pak ještě dotřiďuje na třídící lince, ale všecko se bohužel zrecyklovat nedá, například některé obaly ze směsí materiálů jsou neoddělitelné a putují tedy do směsi, např. tuba od zubní pasty, některé obaly od instantních kaší atp.
Podle mě je ještě důležitější odpadu předcházet. A to tak, že když už obal, tak místo plastu sklo nebo papír (mléko, chleba…). Běžnej smrtelník by si určitě myslel, že jsem úchyl, ale je mi to jedno, dělám to jak pro sebe, tak pro přírodu, kterou obdivuji a ctím. Odpady se opravdu dají zredukovat, chce to jen trochu přemýšlet, není to těžké. A je to i zábava, sama si vyrábím, krémy, zubní pastu, pleťové tonikum, balzám na rty, obdarovávám své blízké svými výtvory, a vždy se setkám s pozitivní zpětnou vazbou :)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.leden 21:38

Jistě, přímo na recyklaci jsem měla před necelým rokem i prezentaci. A buzeruju jak doma, tak spolubydlící na bytě :D obzvlášť tam se nestačím divit, kolik se těch plastů nahromadí, je to strašný… No, ten odpad pak ještě dotřiďuje na třídicí lince, ale všecko se bohužel zrecyklovat nedá, například některé obaly ze směsí materiálů jsou neoddělitelné a putují tedy do směsi, např. tuba od zubní pasty, některé obaly od instantních kaší atp.
Podle mě je ještě důležitější odpadu předcházet. A to tak, že když už obal, tak místo plastu sklo nebo papír (mléko, chleba…). Běžnej smrtelník by si určitě myslel, že jsem úchyl, ale je mi to jedno, dělám to jak pro sebe, tak pro přírodu, kterou obdivuji a ctím. Odpady se opravdu dají zredukovat, chce to jen trochu přemýšlet, není to těžké. A je to i zábava, sama si vyrábím, krémy, zubní pastu, pleťové tonikum, balzám na rty, obdarovávám své blízké svými výtvory a vždy se setkám s pozitivní zpětnou vazbou :)