Avatar uživatele
Pokročilý

Zůstanou v dušené/vařené/smažené zelenině ještě nějaké vitamíny?

Odpovědi:

Avatar uživatele

Od vařené (dušené) zeleniny se spíš očekává vláknina atd. I malé dítě snad ví, že vitamíny se vysokou teplotou (varem, dušením) ničí.


Avatar uživatele
Pokročilý

Ano. Jsou měřitelné, ale pro lidké tělo nezpracovatelné. Na seznam dušené/vařené/smažené si ještě přidej chlazení. Člověk naštěstí potřebuje vitaminů jen velice pramálo málo. Zužitkovatelné vitaminy jsou pro nás jen v syrové stravě.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

Fyzik

Říká se, že pouze minimální množství.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.