Avatar uživatele
Zlatý

Tvrdý sýr - prosím doporučte mi nějaký dobrý, s kterým máte osobní zkušenost.

Nejde mi o to, co nastrouhat na špagety, ale co nakrájet na obloženou mísu pro návštěvu.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

My máme hodně rádi Goudu, asi proto, že není nijak výrazně aromatická. Osobně nemusím sýry, které jsou cítit na sto honů.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Ementál (Emmentaler) nebo Krolewski.
A pokud návštěva není vyložený fajnšmekr, tak cokoliv s 45% tuku :)
Doplňuji:
Mimochodem vynikající sýry mívá Lidl. Což je možná překvapující, když má nedobrou pověst jako druhořadý supermarket pro socky.


Avatar uživatele
Zlatý

Zatim jediny tvrdy syr, ktery mi zustal v pameti, byl pravy kravsky syr z Chorvatska. U nas jsem ho jinak nevidel, anebo za hrozne premrstene ceny miniaturni balicek.

Obcas maji dobry "ten krajeny" v Bille, ktery uz je predem pripraveny, v chladicim boxu, akorat nevim jeho jmeno. Cena se pohybuje tusim kolem 30kc za trojuhelnik. (Na vydeji by vam si myslim rekli, ktery je dobry.)

A pokud chcete skutecne nejake extra syry, pak si vyberte treba zde: http://dijon2008.wz.cz/… (ale cena je samozrejme odpovidajici).

Mimochodem, zkusila jste tam dat i nejaky napr. hermelin? (A zalezi sice, co je to za navstevu, ale tvaruzky vazne nedoporucuju :)).


Avatar uživatele
Bronzový

gouda je super - u nás je obchod, kde jí mají s různými příchutěmi (a barvami) - takže třeba s bazalkou je úplně a výrazně zelená, rajčatová červená atd. když pominu, že výborně chutná, tak to taky na tom talíři zajímavě vypadá :)
pokud nechcete experimentovat s barvami, tak nejlepší je asi opravdu ementál, já si ráda jen tak koupím budějovický madeland - je jemnější než ementál, ale typově je to podobný sýr
na doplnění chutí můžete přidat ovčí sýry - mě nejvíc chutná parenica (radši uzená než čerstvá), ale můžete si dopřát i oštiepok nebo kaškaval (ten se vyrábí z ovčího i kravského mléka)
ale nezatracovala bych ani obyčejný eidam (musíte ale vybrat variantu s 45% tuku!), ochutnala jsem i archivní variantu - byl mnohem výraznější, dozrálejší a moc dobrý


Avatar uživatele
Pokročilý

n já bych tam dal tvarůžky jako chuťovku a např.goudu nebo eidam na nakrájení


Avatar uživatele

Uzene syry ... zvysuji sice chut na alkohol , tak se vam ta navsteva prodrazi, no ! :-)
Jinak , ja kupuji Grünleder , tvrdy syr - podle me nejlepsi, ale nevim , jestli se da koupit i ve vasm okoli. -iv-


Avatar uživatele
Stříbrný

Dobrý je sýr Blaťácké zlato s pepřem.Niva, sýr z ořechy. Uzený, ementál, podívejte se do nějaké speciálky. Sýrová pěna lze servírovat v mističkách z lístkového nebo křehkého těsta. Pomazánka se strouhaného Aidamu, s majolkou a česnekem můžem poprášit chili papričkou.Pomazánky s ostrými sýry lze podávat na topinkách.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

chudst

AAA! DELI! Ja kvuli vam dostal chut na tvaruzky :) Mamka me zabije, ale dekuju, uz vim, co budu mit k veceri XD

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.