Avatar uživatele
Pokročilý

tiramisu po česku

našla jsem 2.recepty na tiramisu po česku.jaká varianta je lepší:2zakysané smetany,2smetany nebo pomazánkové máslo a smetana??
a jde a čím nahranit ty namáčené piškoty místo kafe a rumu-když člověk nepije kávu??

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Piškoty bych namočila do šťávy z kompotu s trochou rumu. Jedná známá je namočila do vychladlého hořského kakaa, také to šlo. Ale káva a rumu dělají své.
Někdy dělám ze zakysané smetany, zkoušela jsem i varaiantu s pomazánkovým máslem. Těžko říct. Chce to vyzkoušet. Pomazánkové máslo je trochu tvarohovější, takže spíš přpomíná původní recept.
Ale nejlepší je mascarpone.
Doplňuji:
Oprava - hořkého kakaa, káva a rum.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

já ho dělám z lučiny a šlehačky,rum se ani používat nemá,nejlepčí je amareto-dá se u nás sehnat a levně,ale když neseženeš tak je dobrá i whiskey popřípadě třtinový rum
_________
btw. kafe taky nemusim ale tiramisu si bez něj představit neumim


Avatar uživatele
Zlatý

Být tebou, tak vyzkouším obě varianty a uvidíš sama. Každému chutná něco jiného.
A souhlasím, kávu bych nahradila Amaretem.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.