Avatar uživatele
Zlatý

Ta šťáva co vyteče z odšťavňovače po odšťavení jablek, je tekutina stejného složení jako mošt z moštárny?

Je to to samé nebo se to v něčem liší?
Doplňuji:
A lze získat mošt i nějakým mlýnkem jako je na maso? Myslím ručně bez použití energie.. akorát že by z toho tekla šťáva a to "maso" byl odpad?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Pokud jde o stejná jablka, má i štáva (mošt) z nich vytlačená stejné složení...
Výtěžnost (stejných jablek) je pak dána lisovacím tlakem.
Doplňuji:
http://www.nadobi-ivka.cz/…

Z toho "masa" můžeš udělat třeba džem nebo přesnídávku (nebo nacpat ´do bečky´).
___
Jen - "bez použití energie" - někdo tou klikou točit musí...
;-D

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Ano jde to i ručně. Pomlet na masovém mlýnku a výslednou směs znovu přejet na ručním mlýnku s bočním sítkem, který se používá na odšťavení rybízu.


Avatar uživatele
Zlatý

Rozdíl je v tom, že pokud to děláš sám doma, tak určitě víš, z čeho to je :-D
Ručně to můžeš dělat třeba starým lisem na víno.
Doplňuji:
P.S: použít mlýnek na maso jako odšťavňovač je nesmysl, poněvadž ten surovinu jen 'mele' a výsledkem není šťáva, ale kaše :-(


Avatar uživatele
Stříbrný

V moštárně vám můžou mošt přefiltrovat a sterilizovat.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

Pepa25

K tomu doplnění: nejlepší je drtička a pořádný lis, něco takové: http://www.hobynaradi.cz/…

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.