Avatar uživatele
Bronzový

Snědli byste mlíčí?

Já teda ne. Je pravda že se dá i smažit?
Doplňuji:
funna: Já játra, ledviny ani býčí koule nejím takže se ušklíbám i nad nimy. A ano, předsudky mám-bodejť by ne. Já bych se pozvracel kdybych měl sníst takovýto věci. Fuj.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

1. Mlíči z kapra mám ráda, někdy smažím, jindy dávám do rybí polévky.

2. z mlíčí, ( lidový název ro smetánku), které roste na zahradě, vařím čaj, z mkladých listů dělám salát, ale smažit jsem nezkoušela.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já radši jikry a ano smažit se dá.


Avatar uživatele
Zlatý

Samozřejmě. Jím ho na různé způsoby, pokud je ho hodně dělám pomazánku.


Avatar uživatele
Stříbrný

normálně ho jím...o Vánocích, uvařené v polévce...a není na tom nic divného, nebo nechutného...smažit jsme ho ještě nezkoušela
Doplňuji:
huxa...sorry, ale býčí žlázy (koule) jsou opravdová lahůdka...nechápu, proč má někdo předsudky jen kvůli tomu, z jaké části těla ten pokrm je...proč většině nevadí ledviny (prochází přes ně moč), játra (odpadní čistička těla), ale jak se řekne mlíčí, žlázy tak je většina začne ušklíbat...


Avatar uživatele

Jaké "byste"???
Běžně je jím - stejně, jako jikry (kaviár, ne? ;-) )...
A ano - lze i smažit, ale pro jednoduchost je dávám do polévky.
Doplňuji:
Pokud vezmu nejlepšího přítele člověka - prase...
Spotřebuje se k jídlu téměř celé - včetně vnitřností (čerstvé ledvinky opražené jen na tále - mňam), mozku, krve, plic, žaludku, střev, kůže... A jaké jsou to dobroty...
A již zmíněné býčí koule (ať už smažené nebo dušené) - jsou velikou delikatesou...
:-D


Avatar uživatele
Stříbrný

Samozřejmě, naprosto stejně jako své sperma či embrio při potratu.
Doplňuji:
Funna-zajisté, také nevím, proč mají někteří lidé naprosto absurdní předsudky.


Avatar uživatele
Stříbrný

Je vidět že jsi to ještě neochutnal. Pokud jsem jako kluk nachytal okouny a plotice osmažené v trojobalu to byla pochoutka.

Doplňuji:
Pokud se sehnaly býčí žlázy, osmažené tak to nemělo chybu s brambory nebo bramborovou kaší. Pohádka mládí, to nám vařila maminka v těch 50 letech to nebylo drahé.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Registrovaný

Pipka

nerozumím co tím máš na mysli ,já znám mlíčí jako lidový název pro smetánku lékařskou ,,Pampelišku"a ta je zdravá od kořenu až po květ.A z mladých lístků je výborný salát který ti pročistí právě ty jmenované orgány které nerad jíš.Játra ,ledviny atd

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.