Avatar uživatele
oskar

Recept na ořechovku…

Zna nekdo recept na ořechovku?Myslim tim kořalku.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 5153 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

25 zelených ořechů, 4 hřebíčky, kůru ze dvou pomerančů (důkladně omytých octem), kousek skořice, 0.75 litru cukrového sirupu (vyrobí se svařením 50 dkg cukru a 4 dcl vody), 0.75 litru konzumního lihu, 0.25 litru vody

Jak na to:
Ořechy omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do láhve se širokým hrdlem (od okurek). Přidáme hřebíček, skořici, pomerančovou kůru, líh a převařenou vychladlou vodu. Láhev uzavřeme korkem a postavíme na slunečné místo a necháme ho 2 – 3 týdny stát. Pak přecedíme a přidáme vychladlý cukrový sirup.

Likér je možno konzumovat ihned a chutná výborně. Nemusíme čekat až na žaludeční potíže, při nichž se velmi dobře osvědčil.

pro panenka a to ten cukr tam dáváte hned,já bych měla strach aby to nenadělalo neplechu??? Budu to muset vyzkoušet-

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Co budete potřebovat?•několik 20–30 zelených vlašských ořechů
•250–300 g cukru
•50 g puškvorce
•60 g pomerančové kůry
•1 l vodky nebo žitné (vodku absolut nebo finskou)
•kousek skořice
Recept na ořechovkuOřechy nakrájíme na čtvrtky, vložíme je do vodky nebo jiné bílé kořalky, přimícháme cukr, puškvorec, pomerančovou kůru, skořici, láhev zavřeme a necháme asi 14 dnů stát na slunci. Pak procedíme, přelijeme do láhví a necháme ještě nějakou dobu odležet. A je to hotovo!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ReHu

ořechovka

1/5 kg cukru
1 l vody – smícháme a rozvaříme

16 ks ořechů
1 ks citron

  • rozkrájíme na osminky

5 g hřebíčku
5 g celé skořice
0,8 l čistého lihu
+
voda na 30 % ořechovlu 1 l vody
35 % ořechovku 0,7 l vody
38,5 % ořechovku 0,5 l vody

  • vše se smíchá a v klidu a sluníčku se nechá stát 8 dnů

Po 8 dnech se protřepe a nechá se louhovat dalších 22 dnů. Potom se stočí /přes punčochu/, uloží a na zbylé suroviny /ořechy, citron, koření/ se dá ještě jednou 1/2 kg cukru + voda /svaří se/ + líh + voda/ 0,5–1 l, podle síly likéru a nechá se opět odležet 8 dní, protřepe se a ještě 22 dní v klidu.
První dávka likéru se smíchá s dávkou druhou a je hotový likér, podle % 3 – 3,5 litrů ořechovky.

Za dva měsíce můžeme ochutnávat!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Skutečně se to musí umnět jednou jsem vzal asi kg nezralých ořrchu zalil to litrem pálenky. Pít se to nedalo. Nakonec jsem to použil jako mořidlo na dřevo

před 5030 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek