Avatar uživatele
Stříbrný

Recept na ořechovku...

Zna nekdo recept na ořechovku?Myslim tim kořalku.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

25 zelených ořechů, 4 hřebíčky, kůru ze dvou pomerančů (důkladně omytých octem), kousek skořice, 0.75 litru cukrového sirupu (vyrobí se svařením 50 dkg cukru a 4 dcl vody), 0.75 litru konzumního lihu, 0.25 litru vody

Jak na to:
Ořechy omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do láhve se širokým hrdlem (od okurek). Přidáme hřebíček, skořici, pomerančovou kůru, líh a převařenou vychladlou vodu. Láhev uzavřeme korkem a postavíme na slunečné místo a necháme ho 2 - 3 týdny stát. Pak přecedíme a přidáme vychladlý cukrový sirup.

Likér je možno konzumovat ihned a chutná výborně. Nemusíme čekat až na žaludeční potíže, při nichž se velmi dobře osvědčil.

pro panenka a to ten cukr tam dáváte hned,já bych měla strach aby to nenadělalo neplechu??? Budu to muset vyzkoušet-

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Co budete potřebovat?•několik 20-30 zelených vlašských ořechů
•250-300 g cukru
•50 g puškvorce
•60 g pomerančové kůry
•1 l vodky nebo žitné (vodku absolut nebo finskou)
•kousek skořice
Recept na ořechovkuOřechy nakrájíme na čtvrtky, vložíme je do vodky nebo jiné bílé kořalky, přimícháme cukr, puškvorec, pomerančovou kůru, skořici, láhev zavřeme a necháme asi 14 dnů stát na slunci. Pak procedíme, přelijeme do láhví a necháme ještě nějakou dobu odležet. A je to hotovo!


Avatar uživatele
Zlatý

ořechovka

1/5 kg cukru
1 l vody - smícháme a rozvaříme

16 ks ořechů
1 ks citron
- rozkrájíme na osminky
5 g hřebíčku
5 g celé skořice
0,8 l čistého lihu
+
voda na 30 % ořechovlu 1 l vody
35 % ořechovku 0,7 l vody
38,5 % ořechovku 0,5 l vody

- vše se smíchá a v klidu a sluníčku se nechá stát 8 dnů
Po 8 dnech se protřepe a nechá se louhovat dalších 22 dnů. Potom se stočí /přes punčochu/, uloží a na zbylé suroviny /ořechy, citron, koření/ se dá ještě jednou 1/2 kg cukru + voda /svaří se/ + líh + voda/ 0,5-1 l, podle síly likéru a nechá se opět odležet 8 dní, protřepe se a ještě 22 dní v klidu.
První dávka likéru se smíchá s dávkou druhou a je hotový likér, podle % 3 - 3,5 litrů ořechovky.

Za dva měsíce můžeme ochutnávat!

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Skutečně se to musí umnět jednou jsem vzal asi kg nezralých ořrchu zalil to litrem pálenky. Pít se to nedalo. Nakonec jsem to použil jako mořidlo na dřevo

 

Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Bydlení a zahrada

Zlatý Drap 926
Zlatý mosoj 861
Zlatý hanulka11 500
Zlatý gecco 416
Stříbrný cukrar 296
Stříbrný elektrikář 247
Zlatý venkovan 237
Stříbrný honza19hk 235
Zlatý Hlada 234
Zlatý annas 224

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.