Avatar uživatele
Registrovaný

Proč mi nezhoustl bezinkový med?

Může mi někdo poradit?Vše jsem dělala podle postupu dle návodu,med mi zhnědl jak má být ale nezhoustl mi tak jak správně med má být hustý, tak nevím kde jsem udělala chybu.Děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Také se mně to loni stalo. Používala jsem ho jako hustší sirup. Podle informací jsem zřejmě vařila krátkou dobu - už si ale přesně nevzpomínám. Nejméně prý je hodina a čtvrt. Když je med řídký, tak dobu prodloužit.
Doplňuji:
ZAJ-PO, to je dobrý nápad. Děkuji.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

DOBRÝ DEN.NA ZAHUŠTĚNÍ MEDU SE POUŽÍVÁ ŽELÍROVACÍ CUKR,A JE TO VŠE V POŘÁDKU

Zdroj: OSOBNÍ SKUŠENOSTI A ZNALOSTI


Avatar uživatele
Bronzový

A mohla by jste napsat ten recept?Já jeden mám,ale na med ze smrku.


Avatar uživatele
Stříbrný

Já si to dělám také a nikdy mi nezhoustnul.Nevím,ale myslím si,že jako včelí med to husté nebude.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Odpařilo se málo vody, doporučoval bych velký kastrol a pomalý mírný var na litinové podložce, míchat, druhá možnost přidat cukr.

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Džaničko, vkládám recept. Ale podle rady Zaj-po bych zkusila použít želírovací cukr.

Bezinkový med proti nachlazení

Ingredience:
25 dkg květů z černého bezu,
litr vody,
citron,
1 kg krystalového cukru

Příprava:
Pečlivě opraný květ z černého bezu zalijeme litrem vody. Krátce povaříme s citronem nakrájeným na kolečka a necháme 24 hodin vyluhovat. Potom slijeme přes plátno, pořádně vymačkáme, přidáme 1 kg cukru a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí.

Je to výborné na kašel a nachlazení.

Avatar uživatele
Registrovaný

Reny

Ingredience:
42květů z černého bezu,
litr vody,
citron,
1 kg krystalového cukru

Příprava:
Pečlivě opraný květ z černého bezu zalijeme litrem vody. Povaříme s citronem nakrájeným na kolečka asi 10 min. a necháme 24 hodin vyluhovat. Potom slijeme přes plátno, pořádně vymačkáme, přidáme 1 kg cukru a na mírném ohni vaříme 1 až 1 1/2hod. do zhoustnutí.Čím déle se vaří tak by měl být hustší, což se mi nepodařilo.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.