Avatar uživatele
Pokročilý

Proč mě praskne sekaná?

Pokaždé mě praskne sekaná.Nevíte čím to může být?Určitě ne tím,že je málo vypracovaná.Matlal jsem ji půl hodiny.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Je to velmi jednoduché - praskne, protože je v ní vzduch. Nabereš tedy to umíchané maso do rukou namočených ve studené vodě, a plácneš s ním několikrát z jedné ruky do druhé - vytlučeš tak vzduch a už nepraskne, vytluč ho pořádně. Já ale míchám v robotu hnětacími háky a ty vytlučou vzduch spolehlivě, nikdy nepraskne.
Doplňuji:
Nebo ji zabal do takové síťky,která je na střevním sádle.Někdo tomu říká záclonka,jiný bránice a nebo ji dobře obalit v ang.slanině.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Možná to bude znít divně,ale sekaná většinou praská,protože je "suchá". Do umletého masa nejdříve zapracuji (na 0,5kg),asi 1-1,5 dcl studené vody,nebo najemno nadrcený led (je lepší). Je to proto,že,hlavně u strojního míchání,se maso ohřívá a mění svoji strukturu a chuť. Potom teprve kořením a přidávám ostatní ingredience. Potom vytvaruji a prvních cca 15 minut peču zakryté alobalem. Po odstranění,dopeču podle potřeby (špejle funguje,nejenom na buchty). Teplota je po celou dobu pečení asi 180°C. Potom nepraskne.


Avatar uživatele
Zlatý

Pravdu mají Barbakan i Tom, každopádně je třeba hmotu doslova "vypráskat" o pevnou podložku /krásně to mlaská/ a odstranit maximum vzduchu. Vůbec není od věci koupit si cca za šest korun pohrudnici /je k dostání v dobrých řeznictvích/ a štrycli před pečením do této blány zabalit. Zadrží šťávičku a vytvoří krásnou krustu.


Avatar uživatele
Zlatý

Já také mleté hodně propracuji míchám v robotu a když tvaruji šišky mokrýma rukama sekanou podliji trochou vody nechám zapéct na nižší stupeň cca 150st a pak potřu rozšlehaným bílkem a dopeču na cca 180 - 200st pěkně do zlatova.Tak ať se vám povede.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.