Avatar uživatele
Bronzový

Potřebuji se rozhodnout pro brambory na uskladnění. Existuje bramborový sommelier?

Takový Pommes de terre dégustateur by popsal vlastnosti brambor: Brambory jsou tvrdé, mají neporušenou slupku, nejsou červivé. Jestli uvaříme brambory této Moravské odrůdy celé, bez oloupání, vaří se 3/4 hodiny. Chuť je plná, brambory přiznávají zemitost. Jsou vhodné jako příloha, nehodí se jako hlavní jídlo. Dobu vaření oloupaných rozkrájených zkrátíme na čtvrt hodiny. Chuť zůstává zachována. Poctivost této odrůdy dovolí mírné převaření, aniž by se brambory rozpadly. Světlé brambory jsou chutnější, což lze rozeznat až po uvaření.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Krasna popiska :D :D .. k uskladneni doporucuji, vseobecne chlad kolem 10 stupnu, at nepremrzaji a zaroven nemaji tendenci klicit, temno a sucho, prave kvuli nechtenemu kliceni. Ale presnejsi informace by byly spis podle ruznych odrud. Kazdopadne, kazda brambora jednou klicit zacne pres veskerou snahu, takze neuskladnovat vice nez jsme schopni upotrebit.. A pozor na potlucene mezi zdravymi, je to jako s jablky, plisen a hniloba bere vse na co dosahne..

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Ne, myslím, že bramborový sommelier neexistuje...

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

ptáč

@banán88, díky. Co když udělám bednu z polystyrenu na balkon, že by tam vydržely do jara? Jedna ženská to v baráku má. Akorát jak spočítat spotřebu pro jednoho, aby se nic nevyhodilo.
150 dní / 8 brambor denně?

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.